Diétás szakács

35 811 03

Leírás

Ha szeretsz a konyhában sürögni, szereted az ízeket és kreatív vagy ezek kombinálásában ez a te szakmád! A szakácsnak kell elkészíteni az étlapot és étrendjavaslatokat. Szükséges ismernie a nyersanyagokat, technológiákat. A megrendelésekben is nagy szerepet kap. Fő feladata az ételek elkészítése, adagolása, díszítése, tálalása. Fontos, hogy napra kész legyen a táplálkozási szokásokban és hibátlanul ismerje a nemzetek konyháit. Ha kitartó vagy és ügyes, akár egy étterem vezető séfje is lehetsz! A diétás szakács feladata, hogy összehangolja a napi étkezések számát és a felszolgált ételek változatosságáról gondoskodjon az egészséges táplálkozás előírásait betartva. Különféle betegségekben szenvedőknek, fogyókúrázóknak és vegetáriánusoknak is segíteni tud az étrendünket illetően.

Képzést indító intézmények

  • Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot