Az irinyis kapcsolatok hosszútávra szólnak

molnar peterMolnár Péter rendőr őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Oktatási és Kiképzési Alosztályának vezetője 1994 és 1998 között járt a Debreceni Szakképzési Centrum Irinyi János Technikumába. Olyan gimnáziumi osztályban végzett egyéni sportolóként, ahol emelt óraszámban volt a testnevelés.

– Már négy éve kick-boxoztam, mikor felvételt nyertem az Irinyibe, ez a sport azóta is az életem része. Szerencsés helyzetben oltam, mert nagyon jó tanáraim voltam, akik tolerálták a sporttal kapcsolatos tevékenységeket és plusz időt, amit erre fordítottam. A gimnázium után a rendőrségnél helyezkedtem el, ahol már 3 éve a képzési területet irányíthatom, illetve a közelmúltban megválasztottak a főkapitányság munkáját is segítő rendészeti sportegyesületünk elnökének, így a sport szeretetét tovább tudom vinni a munkámba is – mondta Molnár Péter rendőr őrnagy, aki jó szívvel gondol vissza a középiskolai évekre, s az akkori pezsgő diákéletre. – A diákönkormányzat tagja voltam, mint sportért felelős elnökségi tag, igyekeztünk folyamatosan aktívak lenni. Volt az iskolának külön labdarúgó bajnoksága, és abban az időszakban még lehetőség volt külső helyszínen iskolai rendezvényeket, bulikat szervezni, de emellett az iskolarádiót is vezettük. Minden évben egymást érték a különböző rendezvények, a tanulás mellett a szabadidőnket is hasznosan töltöttük az iskolában – tudatta.

Bár a kapcsolat ma már nem annyira szoros egykori iskolájával, azonban olykor-olykor mégis visszajár. – Szilágyi László, az Irinyi jelenlegi igazgatóhelyettese futóedzéseket tart az egyesületünkben, illetve többször kaptunk segítséget sportrendezvényekre való felkészülésben, tehát már aktív rendőrként is visszatérhettem segítségért az egykori iskolámba – tudatta az Oktatási és Kiképzési Alosztály vezetője, aki szerint életre szóló kapcsolatok születtek az Irinyiben. – Két éve volt a 20 éves érettségi találkozónk, amire a külföldön élő régi osztálytársak is hazatértek. Debrecenben járva rendszeresen találkozunk olyan ismerőssel, akik köszönnek, majd a családom megkérdezi: ő is irinyis volt? A válasz nagyon gyakran: igen. Ez a kapcsolat hosszú távon megmarad, még ha nem is élő mindenkivel, akkor is váltunk pár szót, ha összefutunk valahol.

Több mint egy évtized az NB I-ben

kudor kitti

 

Kudor Kitti, az Irinyi egykori tanulója jelenleg a DVSC Kézilabda Egyesület felnőtt csapatának másodedzője, emellett egy ifjúsági csapatot is edz. Gimnazista évei alatt részben az Irinyi sportosztályában alapozta meg karrierjét, mielőtt edzőnek állt, 12 évig játszott NB I-es csapatokban.

– Nagyon szerettem az Irinyibe járni, tartalmas négy évet töltöttem el ott. Többek között azért választottam akkor ez az iskolát, mert a kézilabdások nagy része az Irinyibe ment, ott volt kifejezetten sportosztály. A tanáraink maximálisan támogatták azt, hogy mi az iskola mellette sportolunk, így sokkal egyszerűbben össze lehetett hangolni a tanulást és az edzéseket – mondta Kudor Kitti, aki a gimnázium elvégzése után a Debreceni Egyetem jogi karán tanult tovább, azonban végül a kézilabda mellett tette le a voksát. – A sport mellett maradtam, két évvel ezelőtt abbahagytam az NB I-es pályafutásomat, és elhelyezkedtem mint kézilabdaedző. Az Irinyiben a nagyszerű tanáraim mindig emberségesek voltak, akik maximálisan támogatták a játékosok pályafutását. Ez a négy év meghatározó volt abban, hogy ilyen sikereket érhettem el a kézilabdában. Mindemellett a tanároktól egy olyan tudást kaptam, ami elegendő volt ahhoz, hogy sikeresen felvételizzek a jogi karra is – vallja Kudor Kitti.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×
Tanulj akár munka mellett, teljesen ingyen rövid
képzési idővel!

Szakmai képzés honlapra borítókép

Felnőttek ingyenes szakmai képzése