Szakács szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikusi oklevél megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Aki remek ízérzékkel, jó kommunikációs készséggel, jó problémamegoldó képességgel, empátiával, jó szervezőkészséggel, kreativitással és együttműködő képességgel rendelkezik.

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés és a logisztika. 

Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.

Mit fog tanulni?

Munkavállalói ismeretek

Munkavállalói idegen nyelv

IKT a vendéglátásban

Termelési, értékesítési és turisztikai alapismeretek

Konyhai berendezések-gépek ismerete, kezelése, programozása 

Ételkészítés-technológiai ismeretek

Ételek tálalása

Anyaggazdálkodás, adminisztráció, elszámoltatás

Mit csinál munkája során, aki elvégzi a képzést?

  • vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajttatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajttatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek leírásait idegen

Hol tud elhelyezkedni?

A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, jó perspektívát és változatos feladatokat kínál. Részt vehet a vendéglátás irányításában.

Közép és felsővezetői feladatokat láthat el./pl.élelmezésvezető, élelmezésvezető -helyettes/.Konyhákon az ételkészítésben is részt vehet.

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Ágazat: Turizmus-vendéglátás

Szakma azonosító száma: 5 1013 23 06

Kód: 0313

Érettségi végzettséget is adó technikusi szakképesítés: Szakács szaktechnikus

Képzési idő: 5 év

A technikusi képzés folyamán biztosítjuk a nyelvvizsga felkészítést.

Egészségügyi és pályaalkalmasság: szükséges

Felvehető tanulók létszáma: 20 fő

Felvételi eljárás

A felvétel feltétele: a szakmai egészségügyi alkalmasság a kereskedelem ágazatban; a szakmai egészségügyi és pályaalkalmasság a vendéglátóipar ágazatban.

Felvétel: tanulmányi eredmények alapján

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztályos év végi, 8. osztályos félévi érdemjegy magyar, matematika, kémia, történelem, idegen nyelv tantárgyakból hozott pontok).

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban azt a tanulót, akinek testvére, szülője az iskola tanulója (volt).

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Kukkants bele iskoláink életébe!

felugroabalak 460460

Megnézem