Cukrász szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikusi oklevél megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Azoknak a fiataloknak ajánlott, akik szeretnek alkotni, érdekli őket a szervezés, logisztika. Jó kommunikációs készséggel, problémamegoldó képességgel, empátiátiával, jó szervezőkészséggel és kreativitással,

valamint együttműködő képességgel rendelkeznek.

Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

Mit fog tanulni?

Munkavállalói ismeretek

Munkavállalói idegen nyelv

A munka világa

Cukrászati termékek készítése

Cukrászati berendezések, gépek ismerete, kezelése, programozása

Cukrászati termékek befejezése, díszítése 

Anyaggazdálkodás-adminisztrációelszámoltatás

Marketing és protokoll

Mit dolgozik munkája során, aki elvégzi ezt a képzést?

  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési, kiszállítási tevékenységeket;
  • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja, a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegen nyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • termelő és értékesítő tevékenységet végez, részt vesz a cukrászati készítmények elkészítésében.

A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

Hol tud elhelyezkedni?

A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.Saját vállalkozást  indíthat, dolgozhat vezetői beosztásban cukrászdákban, fagylaltozókban.

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Ágazat: Turizmus-vendéglátás

Szakma azonosító száma: 5 1013 23 02

Kód: 0312

Érettségi végzettséget is adó technikusi szakképesítés: Cukrász szaktechnikus

Képzési idő: 5 év

A technikusi képzés folyamán biztosítjuk a nyelvvizsga felkészítést.

Egészségügyi és pályaalkalmasság: szükséges

Felvehető tanulók létszáma: 12

Felvételi eljárás

A felvétel feltétele: a szakmai egészségügyi alkalmasság a kereskedelem ágazatban; a szakmai egészségügyi és pályaalkalmasság a vendéglátóipar ágazatban.

Felvétel: tanulmányi eredmények alapján

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztályos év végi, 8. osztályos félévi érdemjegy magyar, matematika, kémia, történelem, idegen nyelv tantárgyakból hozott pontok).

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban azt a tanulót, akinek testvére, szülője az iskola tanulója (volt).

 



Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Kukkants bele iskoláink életébe!

felugroabalak 460460

Megnézem