Hentes és húskészítmény-készítő

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, és szeret emberekkel foglalkozni.

Kiváló választás azoknak, akik, jó állóképességgel, jó kézügyességgel, jó ízérzékeléssel rendelkeznek.

Mit fog tanulni?

Munkavállalói ismeretek

Munkavállalói idegen nyelv

Élelmiszerismeret

Műszaki alapismeretek

Élelmiszervizsgálat

Munkavédelem és higiénia

Mikrobiológiai és minőségbiztosítási ismeretek

Vágóállat -ismeret

Vágástechnológiai alapműveletek és gépek

Gyártástechnológiai alapműveletek és gépek

Mit dolgozik munkája során, aki elvégzi ezt a képzést?

  • átveszi a munkaterületet;
  • felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
  • elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végez;
  • darabolást, csontozást végez;
  • másodlagos feldolgozást végez;
  • félkész- és késztermékeket készít;
  • hőkezelt húskészítményeket gyárt;
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
  • befejező műveleteket végez;
  • gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
  • alapméréseket végez.

A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészít- ményeket is, ilyenek pl. kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény készítő szaktudásával a húsok és hústartalmú élelmiszerek biztonságosan jutnak a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Hol tud elhelyezkedni?

 Vállalkozást működtethet, húsüzemekben és hentesüzletekben dolgozhat.

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

Tanulmányi terület kód: 0297

Felvehető tanulók száma: 32 fő

Élelmiszeripar ágazat – Hentes és húskészítmény-készítő szakképesítés

Szakma azonosító száma: 4 0721 05 08

Induló osztályok száma:

3 évfolyamos képzések, mely idő alatt szakképesítés szerezhető

A felvétel feltétele: egészségügyi alkalmasság

 



Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Online nyílt napok a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiban

felugroablak beisk 480

Megnézem