Miért tanulj szakmát?

800miért tanulj szakmát banner

 

A továbbtanulás közeledtével meg kell hozni a döntést, hogy mivel is szeretnénk foglalkozni, és hogy melyik iskolában. Ebben segítünk most neked, hogy miért is lehet jó döntés, ha szakmát választasz!

Gyakorlatias

Ha szakmát választasz, gyakorlatorientált oktatási módszerben részesülhetsz, tehát a foglalkozások nagy részét gyakorlati órákon töltheted az elméleti oktatások mellett, így a sikeres vizsgákat követően nagyobb gyakorlati tudással léphetsz ki a nagyvilágba.

Ha nem vagy egy magolós típus, hanem szereted magadnak felfedezni a dolgokat, akkor a szakma a legjobb választás neked!

gyakorlatias

 

Nagy rá a kereslet!

Mivel az elmúlt években kevesebben tanultak szakmát, így egyre nagyobb igény lett rá, illetve a fizetések is nőttek.

Tehát ha sikeresen teljesíted a szakma követelményeit, akkor igen jó fizetésre tehetsz szert! Szakmával a kezedben könnyebben is indíthatsz saját vállalkozást! Sőt, most a végzett tanulók egyszeri pályakezdési ösztöndíjat is kapnak, ennek mértéke 150 ezer forinttól 300 ezerig terjedhet, a szakmai vizsga eredményétől függően.

nagy rá a keeslet

 

Ösztöndíj rendszer

Ettől a tanévtől az a diák, aki szakképző iskolában tanul tovább, ösztöndíjat kap. Az első tanévben 16 100 Ft-ot kapsz majd havonta. A juttatások ezután sem érnek véget. Az ágazati alapvizsga sikeres letételét követően lesznek olyan diákok, akik cégeknél fognak duális képzésben tanulni, míg mások a tanműhelyekben sajátítják el a szakmai ismereteket. Ösztöndíjat a munkaszerződéssel nem rendelkezők kaphatnak (ennek összege már a tanulmányi eredményüktől függ: 8 000-56 000 Ft közötti), a duális képzésben részt vevők a minimálbér 25-60 százalékára számíthatnak (tanulmányi eredményektől függően ebben az esetben is), ami az utolsó évben akár 100 százalékra is emelkedhet. 

osztondij

 

Örök érvényűek

Ezekre a szakmákra mindig volt és mindig is lesz szükség! Így nem kell félned, hogy 10-20 év múlva már nem lesz munkahelyed.

giphy 3

 

Ha számít, hogy felnőttként jól keress és mindig keresett szakmád legyen, akkor az Építech szakmái kínálatából biztosan tudsz választani!

 

Képek forrása: https://giphy.com/

Írta: Zakar Brigitta

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Hamarosan kezedben lesz az érettségi bizonyítványod, de még nem tudod, hogyan tovább?

erettsegi felugro

Képzési kínálatunkért kattints IDE!