Időmenedzsment, avagy hogyan osszam be az időmet!?

A jó időmenedzsment segíti a feladatok fontossági sorrendbe állítását, így képesek leszünk időben elvégezni az iskolai munkát és a feladatokat. Diákként is fontos tervezni, elkülöníteni a projektekhez és feladatokhoz szükséges időt.

Ha jobban kezeled a feladataidat, akkor sokkal szervezettebbé, magabiztosabbá és hatékonyabbá fogsz válni. Ezek a tippek segíthetnek a rettegett halogatás elkerülésében is, így több időd marad magadra és a hobbijaidra.

1 Használj tervezőt!

Egy jó app vagy határidőnapló segít rendszerezni az összes közelgő feladatodat, és átláthatóvá teszi a napirendedet. Mi ezeket a programokat ajánljuk neked!

giphy

  1. Szüntesd meg a zavaró tényezőket!

A mobiltelefonok, a közösségi média és a barátok között rengeteg tevékenység vonhatja el a figyelmedet az iskolai feladatokról. Amikor elkezdenél tanulni, kapcsold ki a telefonod! Tudjuk, hogy nem egyszerű, de hidd, el, gyorsabban fogsz így végezni a feladatoddal.

 giphy 1

  1. Célok kitűzése a siker kulcsa

Határozd meg a céljaidat és bontsd le őket kisebb heti, napi tervekre. Így sokkal több pozitív sikered lehet, illetve látod a teendők elejét és végét. A célok segítenek átvészelni a nehezebb időszakokat is. Sokat segíthet, ha a céljaidat vizualizálod!

 giphy 2

  1. Találd meg a tökéletes időt!

Mindannyian mások vagyunk! Teszteld magad, mikor vagy a legaktívabb és dolgozz akkor!

giphy 3

  1. Tanulás rövidebb sorozatban

Minden 30 percben tarts 5 perc szünetet és szánj időt a feltöltődésre! A rövid szünetek jó lehetőséget jelentenek arra, hogy az agyad tudjon egy kicsit pihenni és feltöltődjön, így koncentráltabban térhess vissza a tanuláshoz. Fontos, hogy a szünetben ne telefonozz, mert ilyenkor hajlamosak vagyunk az 5 perc helyett 1 órás szünetet tartani.

giphy 4

Képek forrása: giphy.com

Írta: Zakar Brigitta

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×
Tanulj akár munka mellett, teljesen ingyen rövid
képzési idővel!

Szakmai képzés honlapra borítókép

Felnőttek ingyenes szakmai képzése