Tippek az angoltanuláshoz

 

  1. Duolingo

A Duolingo-ról talán mindenki hallott már, de ha mégsem, ideje szemügyre venni a „baglyos” alkalmazást! Már rögtön az induláskor beállíthatjuk, hogy naponta mennyi időt szeretnénk foglalkozni az angollal. Ez lehet akár napi 5 perc is, a lényeg, hogy minden nap szánjunk egy kevés időt a gyakorlásra! Ha elfelejtkeznénk a tanulásról, nyugi, a zöld bagoly küldi majd az értesítést a telefonunkra! A Duolingo-t akár teljesen kezdőként vagy haladóként is használhatjuk. A színes témakörök segítségével jelentősen bővíthetjük a szókincsünket. A feladatokat úgy állították össze a fejlesztők, hogy egyaránt segítse azokat, akik hallás útján tanulnak jobban és azokat is, akik a képek segítségével jegyzik meg könnyebben a szavakat. A Duolingo alkalmazást le lehet tölteni az okostelefonunkra, vagy az alábbi weboldalon is el tudjátok érni számítógépről.

  1. Xeropan

A Xeropan egy magyar fejlesztésű nyelvtanuló applikáció. Ez az alkalmazás különböző leckéket kínál számunkra, amelyekkel fejleszthetjük a szókincset, a beszédet, a beszédértést, az írást és az olvasást is. A Xeropan a képek és a hang mellett kisvideókkal is segíti az angoltanulást. Az alkalmazásban a feladatok megoldásával csillagokat gyűjthetünk, amelyekkel bónusz leckéket is elérhetünk. A Heti lecke rovat nemcsak a nyelvtanulást segíti, hanem élő beszéden keresztül a világ érdekességeivel is megismerteti a felhasználót. Akárcsak a Duolingo-t, a Xeropan-t is letölthetjük a telefonunkra, vagy használhatjuk a webes változatát is.

  1. Learn English With TV Series YouTube-csatorna

Angolt tanulni nemcsak alkalmazásokkal lehet, hiszen egyre több az olyan YouTube-csatorna, amely különleges tartalmakkal támogatja a nyelvtanulást. Ilyen a Learn English With TV Series is, amellyel – nem túlzás, ha azt írjuk, hogy – valóban élmény a tanulás. A csatornára kedden, csütörtökön és szombaton kerülnek fel a legújabb videók. A tanulásunkat többek között a Trónok harca, a Jóbarátok és az Agymenők sztárjai segítik, illetve többször feltűnnek a csatornán a Harry Potter varázslói és boszorkányai is. A filmek és sorozatok mellett zenei klippekkel is szép számban találkozhatunk. A csatorna követésével bővíthetjük szókincsünket és anyanyelvi beszélők segítségével érthetjük meg a nyelvtant, valamint a különböző szlengeket is megtanulhatjuk. A Learn English With TV Series kötelező minden sorozatfannak!

  1. English Club TV

Ha Telekomos tv előfizetésetek van otthon, elképzelhető, hogy már belebotlottál ebbe a csatornába. Ha eddig elkapcsoltál róla, ezután ne tedd, hiszen ha pár percig nézed a műsort, rájöhetsz, hogy egy igazi kis kincsre bukkantál. Ha naponta legalább 15 percet rászánsz a tévézésre, a szobád kényelméből fejlesztheted kiejtésed és szókincsed. A csatorna műsorai anyanyelvi oktatók és műsorvezetők közreműködésével készülnek kezdők és haladók számára. Az English Club TV az interneten is elérhető ide kattintva.

  1. BBC Learning English

Ez az alkalmazás összekapcsolja a tanulást és a szórakozást, hiszen a nagyvilágból hozott hírek, videók segítségével ismerkedhetünk az angollal. Természetesen itt is van rá mód, hogy fejlesszük kiejtésünket és új szavakat tanuljunk meg. A BBC Learning English hasznos lehet azok számára, akik nyelvvizsgára készülnek, hiszen egy-egy olvasmány vagy videó után a szövegértési feladatoknál is felbukkanó ellenőrző kérdéseket találunk. Az alkalmazásnak Instagram-oldala is van, amit érdemes bekövetni, hiszen így minden nap észrevétlenül tanulhatunk meg egy-egy újabb szót, kifejezést.

giphy

Írta: Szőgyényi Adrienn

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×
Tanulj akár munka mellett, teljesen ingyen rövid
képzési idővel!

Szakmai képzés honlapra borítókép

Felnőttek ingyenes szakmai képzése