AK-KOR A BEREGSZÁSZIBAN!

Az 1. online fordulóból továbbjutott négy általános iskolai csapatot Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a Beregszászi Irodalmi Kávéházba hívták meg egy játékos, kreatív vetélkedőre, melynek témája Arany János életműve volt.

 

A vetélkedőt Hüse Attiláné Szakmai Főigazgatóhelyettes Asszony nyitotta meg a Debreceni Szakképzési Centrum részéről, a vendégeket a Beregszászi Igazgatója, Nagyné Oláh Katalin köszöntötte.

A zsűri tagjai voltak: Ablonczy Béla református lelkész, vallás tanár a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumából – a zsűri elnöke, Dr. Csontosné Skara Ilona asszony a Méliusz-Juhász Péter Megyei Könyvtár Újkerti Fiókkönyvtárának vezetője és Krómer Erika magyar-történelem szakos munkaközösség-vezető, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanárnője – a zsűri tagjai.

A verseny szervezője Gergelyné Bruckner Enikő középiskolai történelem szaktanácsadó asszony, a Beregszászi magyar-történelem szakos tanárnője volt.

I. helyen végzett a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola „Arany-osok" csapata

II. helyen végzett a debreceni Epreskerti Általános Iskola „Arany-érmek" csapata

III. helyen végzett a Balmazújvárosi Általános Iskola Bocskai István Tagintézményének „Millennium" csapata

A fenti három csapat 2017. december 13-án, a verseny 3., és egyben utolsó fordulóján méri össze tudását. A 3. forduló témája az 1867-es kiegyezés lesz, melynek 150. évfordulóját ünnepeljük ebben az évben.

Szívből gratulálunk a tanulóknak és a szervező, felkészítő pedagógusoknak!

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Váltsd valóra álmaidat,
tanulj szakmát!
Pótjelentkezés február 5-ig!

szakmai okt felugro

Felnőttek szakmai oktatása