Szakképzésben a legjobbak!

Új korszak kezdődik a szakképzésben, hiszen a gazdasági környezet folyamatos, dinamikus változása elvárja az oktatási paletta és a színvonal ehhez való alkalmazkodását – erről esett szó a mai, pályaorientációs nyílt napokat beharangozó sajtótájékoztatónkon.
Tirpák Zsolt kanecellár úr elmondta, a korábbi szakgimnáziumi képzés helyett technikusi, a szakközépiskolai helyett szakképző iskolai képzések lesznek.

– A nyílt napok nagyon jó lehetőséget nyújtanak a tájékozódásra, hiszen azok a vállalatok is jelen lesznek, melyek kapcsolatban állnak az iskolával. Üzenjük diákoknak és szülőknek, hogy nyitott szemmel, érdeklődéssel keressék a szakképző intézményeket, mert nagyon sok lehetőség rejlik bennük – hívta fel a figyelmet a kancellár.
Hangsúlyozta: a gyarapodás érdekében plusz osztályok indulnak intézményeinkben. Mechwart, Brassai, Beregszászi vonatkozásában különösen sok jelentkezőre számítunk.

- A szakképzésben a legjobbakat várjuk! Így is épül fel az új rendszer, hiszen a  technikusi képzés azt is jelenti, hogy aki ebben vesz részt, annak az azonos ágazatban könnyebb lehet a  bejutás a felsőoktatásba, hiszen a technikusi minősítő szakmai vizsgája egyben emelt szintű vizsgának is számít - hangsúlyozta Tirpák Zsolt.
A technikus képzésben tanulók is kint lehetnek a cégeknél és saját maguk tapasztalhatják meg a munkavállalati kultúrát, munkakörnyezetet és ha úgy alakul, akkor ott is maradhatnak. Ez nagyon jó munkahely lehetőséget ad majd a diákok számára - fogalmazott Hámori Éva főigazgató asszony. 

A Debreceni Szakképzési Centrum „Szakképzésben a legjobb” címmel hirdet beiskolázási kampányt, a lehetőségekről mind a tizenegy intézményünkben az alábbi nyílt napokon lehet majd tájékozódni.  

 

CC DSZC 210x297mm 20191007 1

Videó a sajtótájékoztatóról.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot