Ilyen egy DSZc-s nyílt nap

 

Debrecen - A DSZC Vegyipari Szakgimnáziumának nyílt napjára még a szomszédos megyékből is érkeztek. A kémiai kísérleteket még a szülők is megtapsolták.

Kisgyörgy Gréta és családja Mátészalkáról érkezett a Vegyipariba. Fél 6-kor keltek, hogy ideérjenek és lássák a kísérleteket. A végzős diáklány édesanyja hasznosnak tartja a középiskolai nyílt napot.

  Sörösdoboz sósavval: Roxfortot varázsolták Debrecenbe a vegyiparisok – videóval

Az egyik kísérlethez egy üres sörös doboz, kevés pezsgő sósav és egy szál gyufa kellett.

- Nekem nagyon tetszett amit itt láttam. Érdekel a kémia, később a gyógyszeriparban szeretnék elhelyezkedni. Régóta nézem már ezt az iskolát, mert nagyon jó alapokat ad - mondta el Kisgyörgy Gréta.

A látványos bemutatókat, nemegyszer tapssal jutalmazták a nyílt napra érkezők. Nagy volt az érdeklődés, a hangulat már-már a legendás varázslóiskolát, Roxfortot idézte.

- Előbb Roxfort, aztán Oxford. Szeretnénk, hogyha minél többen, akik eljöttek ma hozzánk, kedvet kapnának. Mi igyekeztünk mindent beleadni - mondta el Szabó Zoltán, a DSZC Vegyipari Szakgimnáziumának igazgatója.

A Vegyipari Szakgimnázium jövőre 5 osztály indítását tervezi. Összesen 150 kilencedikes diákot várnak.

Ezekben a napokban a Debreceni Szakképzési Centrum valamennyi intézménye kitárja kapuit a különféle képzések, szakmák iránt érdeklődők előtt.

- Komplex programokkal készülnek az iskolák. Egyrészt bemutatják azokat a tartalmi elemeket, ami a jövő képzéséről szól, kedvcsinálók élményközpontú szakmai bemutatók zajlanak - hangsúlyozta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A nyílt napokon nem csak szétnézni, érdeklődni és kérdezni is lehet. A szervezők ugyanis azt szeretnék, hogy a programok segítségével jó és megalapozott döntést hozzanak a fiatalok.

Videó

Forrás: www.dehír.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot