A Péchyben tartották az Országos Magyar Épületgépész Napok megnyitóját

Egy öreg fürdőkád és a hozzátartozó hatalmas víztartály fogadja mostantól a Péchybe látogatókat. A szakgimnázium bejárata előtt kialakított múzeumsarok az Épületgépészeti Múzeum része. Az idén 70 éves Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumban tartották az Országos Magyar Épületgépész Napok megnyitóját és vették birtokba ezt a korszerű tanműhelyt, ami a DSZC, a szakgimnázium és a Bosch együttműködésében valósult meg.

Új modern tanműhely segíti a képzést a debreceni építőipari szakgimnáziumban – videóval

- Annak lehetünk tanúi a Bosch-sal való együttműködésben, hogy mennyire fontosak az új modern  eszközök a tanműhelyben. Hiszen a múzeum csak gondolatot indít, de nagy baj van, ha egy iskola tanműhelye múzeum marad - mutatott rá Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A szaktanterem kialakítása, felújítása, illetve az itt látható berendezések, rendszerek és számítógépek telepítése mintegy 30 millió forintba került.

- Bízunk benne, hogy a most átadott tanteremben olyan eszközöket sikerült elhelyeznünk, amelyek nemcsak a mai kihívásokra való felkészülésben segíti a diákokat, hanem a jövő kihívásaiban is - hangsúlyozta Venczel Márk, a Robert Bosch Kft. termotechnikai üzletágvezetője.

A Péchyben 1987 óta van épületgépész technikus képzés. Jelenleg mintegy 270-en tanulnak itt. A szakgimnázium igazgatója a naprakész ismeretek oktatása miatt fontosnak tartja az együttműködést az innovatív cégekkel.

- Az épületgépész technikus szakma szerteágazó, így aztán diákjaink a szakma minden területével megismerkednek a tervezéstől a kivitelezésig. Nagyon fontos például az informatikai tudás, ha az okosotthonokra gondolunk - mondta el Nagyné Pálinkás Anikó, a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnáziumának igazgatója.

A Robert Boschnak Magyarországon ez az első ilyen komplett tanműhely-fejlesztési projektje. Ennek keretében a szaktanteremben 18 korszerű munkaállomást alakítottak ki.

Forrás: Dehír

Kézfogás

Kád

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot