Csoda Debrecennek, csoda a debreceni szakképzésnek

Csoda Debrecennek, csoda a debreceni szakképzésnek – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja a BMW Group bemutatóján a Kölcsey Központban.

A BMW 2018 júliusában jelentette be, hogy gyárat épít Debrecenben. Az autóipari óriáscég egy évvel később kötött megállapodást a Debreceni Szakképzési Centrummal egy közös duális szakképzés elindításáról. A megállapodás alapján a duális képzések elméleti hátterét az oktatási intézmények, a gyakorlati, szakmai képzését pedig a debreceni BMW biztosítja majd a diákok számára.

- Az együttműködésnek az volt a célja, hogy olyan életpálya-lehetőséget kínáljon a debreceni fiataloknak, amely megfelelő minőségű munkahely megteremtésével a városban tartja őket. Egy város életében ugyanis az a legfontosabb, hogy megtartó ereje legyen – mondta a nyílt napon Papp László, Debrecen polgármestere. 

- A közös munka egyik legnagyobb gyümölcse, hogy sikerült kidolgozni egy közös tananyagot és kollégáinknak átadni azokat az elvárásokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a képzési idő alatt a diákok hasznosan töltsék idejüket, a képzés végeztével pedig egy gyakorlatias, azonnal alkalmazható tudással rendelkezzenek –  tette hozzá Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. 

A nyílt napon a diákok a Debreceni Szakképzési Centrum két azon intézményével is megismerkedhetnek , amelyeken már elkezdődött az ötéves speciális járműipari szakemberképzés. Jelenleg Debrecennek két ilyen intézménye van: a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma és a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma. 

Galéria

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Online nyílt napok a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiban

felugroablak beisk 480

Megnézem