Farsangnyitó Dalidó 2020

Debrecen - Szombaton a Kölcsey Központban, vasárnap pedig a Vojtinában várják a kicsiket és nagyokat az egykori céhes inasok mulatságára.

Bűvös kockát forgató robot, varázsfolyadék és bájitalok. A tavalyi Dalidóra ilyen érdekességekkel készültek a Debreceni Szakképzési Centrum iskolái. A hétvégi rendezvényen is számos meglepetéssel, játszva tanulási lehetőséggel várják kicsiket és nagyokat a modern kor inasai.

A programot itt találja!

 Víg hétvége jön Debrecenben: ismét megrendezik a farsangnyitó Dalidót – fotókkal, videóval

- A legfontosabb, hogy üzeneteket és élményeket hozunk. Hiszen, ha élményeket adunk és hatást gyakorlunk a családokra, akkor tudjuk igazán közel hozni az olyan fogalmakat, mint a negyedik ipari forradalom,vagy a digitális világ – hangsúlyozta Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

Nem véletlenül jelennek meg a szakképzési centrum diákjai a farsangnyitó Dalidón. Valamikor ez a rendezvény a debreceni céhes legények és polgárok mulatsága volt.

A 21. században a legfontosabb célja a családi programnak, hogy a régi szokásokkal éppúgy megismerkedjenek a résztvevők, mint a legkorszerűbb technológiákkal, mondta a rendezvény tájékoztatóján Puskás István alpolgármester.

- A Dalidó olyan találkozási pont, amelyben a hagyományok és a jövőbe mutató tendenciák együtt tudnak megmutatkozni. Bizonyítva azt, hogy a kettő csak együtt tud működni és azt, hogy nem képzelhető el egy város jövője a hagyományai nélkül – mutatott rá Puskás István.

A 8. farsangnyitó Dalidó a hagyományoknak megfelelően kétnapos lesz. Szombaton a Kölcsey központban a szakképzési centrum mellett gólyalábasok és színházi előadás is várja a családokat, de nem hiányozhat a farsang legfontosabb kelléke sem.

- Ez a farsangi mustra, a beöltözés. Tehát várunk szeretettel kicsiket és nagyokat, akik farsangi jelmezben érkeznek. Egy mustrán vesznek részt és értékes ajándékokat is kaphatnak – árulta el Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője.

Vasárnap délelőtt a Vojtina Bábszínházban folytatódik a mulatság, ahol gyerekek és felnőttek a régi farsangi alakoskodásokat ismerhetik meg interaktív módon.

Forrás: dehir.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Online nyílt napok a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiban

felugroablak beisk 480

Megnézem