Dalidó 2020

Az céhinasok egykori pompás mulatságának hagyományát idézte meg hétvégén a nyolcadik alkalommal megrendezett Dalidó a Kölcsey központban és a Vojtina Bábszínházban. A debreceni szakképzők diákjai mutatták meg mesterségbeli tudásukat, emellett maskarások és muzsikusok szórakoztatták a családokat. Nem maradhatott el a farsangi hagyományok egyik legfontosabb kelléke, a jelmezmustra sem, többen jelmezben is érkeztek a Dalidó helyszínére, a DSZC könnyűiparis tehetségei pedig ruhakreációikat mutatták be a közönségnek.

A langaléta garabonciások gólyalábas bevonulásával vette kezdetét az idei Dalidó szombat délelőtt a Kölcsey Központban. Az elmúlt hét esztendőhöz hasonlóan idén is a vízkeresztet követő első hétvégén gyűltek össze kicsik és nagyok a hagyományőrző, farsangnyitó rendezvényen.

A szórakoztató programok mellett a Debreceni Szakképzési Centrum tizenegy tagintézményeinek érdekes bemutatóival is találkozhattak mindazok, akik szombaton 16 óráig ellátogattak a Kölcsey Központba. A közönség betekintést nyerhetett például az asztalos szakma és a vegyészet legérdekesebb munkafolyamataiba, a vállalkozó kedvűek több helyen is kézműveskedhettek, valamint nagy sikert aratott az igen látványos Bandart-produkció is Ann-droid, egy robotlány különleges kalandjai címmel.

 A Dalidó első napját a Kifli zenekar koncertje zárta a nagyteremben.

A programsorozat vasárnap délelőtt a Vojtina Bábszínházban folytatódott.

Forrás: haon.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Kukkants bele iskoláink életébe!

felugroabalak 460460

Megnézem