Díjátadó

– A pedagógus emberségével, tudásával, mások iránti figyelmével küldetést teljesít. A pedagóguslét azonban nem csupán munkát jelent, hanem szellemiséget és egész életre szóló elhivatottságot. Az örök értékek továbbadása a következő generációnak a legszebb vállalásuk egyike, amit ember tehet. Kihívásokban sosincs hiány, ezt az elmúlt időszakban is megtapasztalhattuk – fogalmazott köszöntőjében Hámori Éva Judit, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója a szerda reggeli díjátadó ünnepségen.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja elmondta, a szakképzés az elmúlt időkben egy korszakhatáron állt. Új gazdasági, intézményi és jogi környezetben alakítják a jelenben és jövőben a munkát. Ennek sikeressége érdekében egységesen és kiváló felkészültséggel kell helytállniuk.

– Az iskolai munkában, az osztályteremben a legfontosabb szereplő az oktató, aki a személyiségével, a személyes varázsával, motivációjával és elkötelezettségével valóban alkotóteret tud kialakítani. Ne felejtsük el azonban, hogy az osztályteremig hosszú út vezet. Egy szervezet mindennapjait meghatározza, milyen a hivatali, az adminisztrációs és a dokumentációs környezet. Hogyan végzik az iskolában a munkájukat azok a kulcsszereplők, akik nem az osztályteremben varázsolnak. A költségvetési dokumentációkban, a források helyes és törvényes felhasználásában, az iskolai adminisztráció koordinációjában egy iskolatitkár óriási terhet visz a vállán annak érdekében, hogy a szervezet sikeres legyen – hangsúlyozta Tirpák Zsolt, aki kiemelte, büszkeséggel töltik el azok az életpályák, amelyeket felidéztek és értékeltek.

A díjazottak

A DSZC kiváló pedagógusa díját idén Rácz Ildikó, Németh István, dr. Tóth Ágnes és Rontó Sándor vehette át. Az intézmény kiváló dolgozója idén Danyi Beáta és Kovács Attila lett. A szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett dolgozókat is elismerték, név szerint Jenei Györgyöt, Harasztosi Sándort, valamint Nagyné Kricsfalussy Annát.

A 2019/2020-as tanévben kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkát végzett nevelőtestületért járó elismerés DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma, Szakközépiskoláját illette. A tantestület nevében a díjat Nagyné Oláh Katalin igazgató vette át.

Galéria

haon.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Váltsd valóra álmaidat,
tanulj szakmát!
Pótjelentkezés február 5-ig!

szakmai okt felugro

Felnőttek szakmai oktatása