Folytatódnak a felújítások

Mintegy 700 millió forintból újulnak meg a Debreceni Szakképzési Centrum intézményei. A szokásos nyári karbantartási munkák mellett három nagyobb beruházás is elindult. A Péchy Mihály Építőipari Technikum is megszépül. A diákok emellett szeptembertől új modern eszközök segítségével tanulhatják a szakma fortélyait.

Végig fel van állványozva a Péchy Mihály Építőipari Technikum épülete: kicserélik a nyílászárókat és hőszigetelik a falakat, így kívülről teljesen megújul a középiskola. A beruházás a szaktárca 300 millió forintos támogatásával valósul meg.

Megújult környezetben kezdhetik a következő tanévet a Péchy Mihály Építőipari Technikum tanulói – videóval

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az iskola amellett, hogy kiválóan teljesít, kiváló szakembereket képez és valóban vonzó környezetként várja az építőipar iránt érdeklődő diákokat, idén 70 éves. Egyfajta születésnapi lehetőség is az iskolának ez a megújulása – emelte ki Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A munkálatok júniusban kezdődtek és várhatóan a következő tanévet már a megújult környezetben kezdheti az iskola mintegy 750 diákja.

Idén már öt osztály kezdi az első évfolyamot, 160 tanuló döntött úgy, hogy építőipari szakmát tanul.

Az intézmény tanműhelyeiben is lesz változás. Szeptemberre összesen mintegy 70 millió forint értékű eszköz érkezik, így hegesztő, fűrészüzemi, targonca és földmunka szimulátorokon is gyakorolhatnak majd a diákok.

A Debreceni Szakképzési Centrum a következő időszakban mintegy 700 millió forintot költ intézményeinek felújítására és karbantartására. A tisztasági festések és tanterembővítések mellett lesznek nagyobb beruházások is. Az Irinyi János Technikumban energetikai felújítást végeznek, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum épületére pedig napkollektorokat szerelnek fel.

Forrás: dehir.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Váltsd valóra álmaidat,
tanulj szakmát!
Pótjelentkezés február 5-ig!

szakmai okt felugro

Felnőttek szakmai oktatása