Stratégiai együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött október 14-én a Debreceni Szakképzési Centrum és a Manz Hungary Gépgyártó Kft. A szerződéssel a felek tovább erősítik a már meglévő együttműködésüket a szakképzés terén.

A megállapodás aláírásán részt vett Juhász Csaba, a Manz Hungary Gépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja, Dr. Barcsa Lajos, Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója, Borbély Zoltán, a Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, illetve azok a diákok, akik duális képzésben tanulnak a Manz-nál.

Az eseményen Juhász Csaba ügyvezető igazgató elmondta: a Manz Hungary Kft. 2004-ben jött létre a németországi Manz AG leányvállalataként. A Debrecenben található vállalat elsősorban az automatizálás és a robotizálás eszközeinek alkatrész- és alépítmény gyártásával foglalkozik. A cég partnerei a napelemet, érintőképernyős telefonokat, illetve lítium-ionos akkumulátorokat gyártó vállalatok közül kerülnek ki. A Manz számára kulcsfontosságú a szakember-utánpótlás, ezért kapcsolódtak be a duális képzésbe és emiatt döntöttek úgy, hogy elmélyítik kapcsolatukat a DSZC-vel. Az ügyvezető igazgató kiemelte: régóta jó kapcsolatot ápolnak iskolánkkal, a Mechwarttal, illetve a Barossal. A jövőben szeretnék, ha ez az együttműködés még szorosabb lenne.

Az ügyvezető igazgató után Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere arról beszélt, hogy a duális képzés a vállalat és a tanulók számára is számos előnnyel jár. A cégek biztosítani tudják saját maguknak a folyamatos szakember-utánpótlást, a tanulók pedig tapasztalattal felvértezve hagyhatják el az iskolapadot, így jelentős előnnyel indulnak a munkaerőpiacon.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja az együttműködési megállapodás legfontosabb pilléreiről beszélt.

A DSZC és a Manz megállapodtak

  • a felkészült, motivált, modern szaktudással rendelkező szakemberek képzéséről;
  • az iskolák oktatóinak szakmai támogatásáról (az oktatók megkapják azt az innovatív tudást, amit tovább tudnak adni a gyerekeknek);
  • a közös beiskolázásról, tanulói toborzásról (közös pályaorientációs, pályaválasztási programokat szerveznek az általános iskolás tanulók körében);
  • a diákok fogadásáról, szakmai képzéséről (ez magában foglalja a gyakorlati képzés mellett az elméleti oktatást is);
  • a tanulók elméleti képzéséhez kapcsolódó tananyag összehangolásáról;
  • továbbá az iskolai tanműhelyek korszerűsitésének, fejlesztésének szakmai támogatásáról is.

A beszédek után következett az együttműködési megállapodás aláírása, amit Juhász Csaba ügyvezető igazgató, Dr. Barcsa Lajos alpolgármester és Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja látott el kézjegyével.

Az együttműködési megállapodás mérföldkőnek számít mind a DSZC, mind a Manz életében és azt mutatja, hogy az, aki ma gépipari képzést választ, jól dönt, hiszen Debrecenben óriási jövője van ennek az iparágnak.

Szőgyényi Adrienn

 

A stratégiai szerződés ceremoniális aláírásáról szóló sajtótájékoztatón készült képeket itt találja.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Váltsd valóra álmaidat,
tanulj szakmát!
Pótjelentkezés február 5-ig!

szakmai okt felugro

Felnőttek szakmai oktatása