Soron kívül kapják meg az oltást a tanárok

Hámori Évát, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatóját is arról kérdeztük, mit tapasztal az oktatók körében, milyen az oltási kedv. – A visszajelzések alapján a kollégák várják az oltást, oktatóink és egyéb dolgozóink örömmel fogadták, hogy az újranyitási tervvel összhangban oltásuk hamarabb történhet. Nyilván van, aki nem szeretné, vagy nem kaphatja meg az oltást – fogalmazott, hozzátette, a többség élni fog a lehetőséggel, ami az iskolák rendes munkarendhez való visszatéréséhez nélkülözhetetlen.

„A szakmai és érettségi vizsgákat megelőzően minél több oktatónak védettséget kell kapnia ahhoz, hogy ismét nyugodt légkörben, biztonsággal oktathassák tanítványaikat. Ezt támogatja az a kormánydöntés, amely szerint kiemelt célcsoportként hamarosan sor kerül a regisztrált oktatók és iskolai alkalmazottak kampányszerű oltására.”

Hámori Évát arról is kérdeztük, hogyan készülnek az idei szakmai és érettségi vizsgákra. – Novembertől áttértünk a digitális oktatásra, de akkor még megmaradt a lehetőség arra, hogy a gyakorlatot személyes jelenléttel oktassuk. A március 5-én megjelent miniszteri határozat értelmében március 8-ától viszont sem az iskolákban, sem a külső gyakorlati helyeken nem lehet kontaktoktatást szervezni. A szakmai és érettségi vizsgákra készülők számára online konzultációkat tartunk, a digitálisan is megvalósítható tartalmakat „előrehoztuk” a tananyagban, bízva a kontakt­oktatáshoz való mihamarabbi visszatérésben. A múlt évben a szóbeli vizsgarész alól mentesültek a tanulók. Hogy idén milyen rendelkezés lesz, még nem tudjuk, várjuk az erre vonatkozó iránymutatást, a miniszteri rendeletet – mondta a főigazgató.

Forrás: Haon

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×
Tanulj akár munka mellett, teljesen ingyen rövid
képzési idővel!

Szakmai képzés honlapra borítókép

Felnőttek ingyenes szakmai képzése