Virágkarnevál 2018

2018. augusztus 20., Debrecen
Köszönjük a szavazatokat!

A korábbi évekhez hasonlóan 2018 augusztus 20-án is ott lesz a Debreceni Szakképzési Centrum virágkocsija a méltán világhírű Debreceni Virágkarneválon.

Gyere el, nézd meg Te is élőben! 

 

promo Vk

A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik legnagyobb és legismertebb rendezvénye, melyre augusztus 14. és 21. között több mint félszáz programmal várják az érdeklődőket.
1966 óta, augusztus 20-án majdnem minden évben megrendezésre került a Debreceni Virágkarnevál, az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére. 
Az egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek művészeti csoportok. Az ünnep augusztus 20-án tejesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, önálló járművekkel mozgatott, több méter magas látványos virágkompozíciók (ezekhez több százezer élővirágot használnak fel), hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében végighaladnak a városon, majd a több helyszínen zajló bemutatókkal, programokkal teli nap után a fellépők és a látogatók, együtt ünnepelnek a "Karnevál éj" elnevezésű gálaműsor keretében a 20 000 fős  Nagyerdei Stadionban, melyet tűzijáték és utcabál követ a Nagyerdőn.

A részleteket itt találja.

robotcs NT b

A DSzC 2018-as virágkocsija, a robot család

A kompozíciót egyrészt az ihlette, hogy a magyar ipart és Debrecen gazdaságát is rohamos ütemben átszőtte a robotika. Ezen robbanásszerű fejlődéssel a Debreceni Szakképzési Centrumban folyamatosan lépést kell tartanunk, hiszen a jövő szakemberei nálunk tehetik le jövőjük alapköveit. A 2018-as év a Családok éve. Talán megkérdőjelezhetetlen, hogy egy sikeres szakember életében mekkora jelentősége van a családnak. Ezen gondolatsorok mentén haladva a robotika és a család fontosságának gondolatát összegyúrva jött az ötlet, hogy egy vidám robot család hétköznapja táruljon elénk virágba borulva.Szobrász: Balogh László

Virágdizájn: Lovas Marianna és Simon Ágnes
Statikus: Bodó Imre
Kivitelező: Gulyás Tamás

vk kép2017-es Virágkarneválon a Debreceni Szakképzési Centrum és a Kisvakond című mese szereplői
A tavalyi Virágkarneválról készült képeket megtalálja a Galériában.

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Online nyílt napok a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiban

felugroablak beisk 480

Megnézem