Szakmák Éjszakája 2020

2020. április 03., Debrecen
Piac utca 1-3.

A Szakmák Éjszakája ebben az évben már ötödik alkalommal kerül megrendezésre,
ezennel április 03-án 18:00 órától.
Sok színes program vár minden érdeklődőt!

Légy részese te is!

 A „Szakmák Éjszakája” az eddigi legnagyobb méretű és látogatottságú pályaorientációs rendezvény hazánkban. Eltérően a hagyományos pályaválasztási programoktól ezt az esti kikapcsolódásnak is tekinthető programot szabadidős, családi tevékenységként szervezik meg a magyarországi szakképzési centrumok és az önállóan csatlakozó szervezetek.
A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek. A Szakmák Éjszakáján a tevékenységeket 4 csoportba osztják:

  • próbáld ki: interaktív programok
  • csináld meg: szakmakipróbálás
  • ismerd meg: bemutatók, előadások
  • üzemlátogatások

Szakmák Éjszakájának célja a szakmák kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz. Emellett abban is újítás ez a rendezvény, hogy nemcsak a közvetlenül pályaválasztás előtt álló fiatalokat célozza meg, hanem minden általános iskolás diákot, a középiskolás korosztályt és a felnőtteket is.

A Szakmák Éjszakájának fontos eleme az egységes arculat és internetes megjelenés, az egységes időpont és időkeret (este 6-10 között) valamennyi résztvevő intézményben. A programok minőségbiztosítását követően kapják meg a jogosultságot a "Szakmák Éjszakája" megnevezés és logó használatára az adott évre.

A SZÉJ honlapján nyomon tudják követni, milyen programokat terveznek országszerte.
A Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményeinek programjait hamarosan itt is bemutatjuk!

szakmaéj 800

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot