Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 25.
HAON
  • DSZC
  • DSZC iskolái
  • Szakképzés
  • Szakképzésé a jövő!
  • Debreceni SZC Vegyipari Technikum

Országosan is a legjobbak között a Vegyipari Technikum

A Debreceni SZC Vegyipari Technikum Magyarország legnagyobb szakképző intézménye a vegyipar ágazatban. Az iskola az általános műveltség megalapozása mellett biztosítja a felkészülést az érettségi és a technikusi vizsgára. Az intézmény közismereti oktatást, ágazati alapoktatást és szakirányú technikus oktatást folytat.

Országosan is a legjobbak között a Vegyipari Technikum

„Iskolánk legfontosabb feladata az, hogy emberségre neveljen, emellett jól használható szakmát, biztos nyelvtudást, stabil jövőképet és karrierlehetőséget nyújtson a tanítványainak” – emelte ki Szabó Zoltán igazgató.

Vegyész technikusokból hiány van

A vegyipar ágazaton belül vegyész technikus képesítést szerezhetnek a nappali tagozatra jelentkező fiatalok. A vegyész technikus önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz vegyipari technológiai folyamatok végrehajtásában, ellenőrzésében, irányításában, valamint készülékek és berendezések üzemeltetésében. A technikus vegyipari minőségellenőrző-, illetve kutatólaboratóriumokban fizikai vizsgálatokat, analitikai és műszeres elemzéseket végez. A választható szakmairányok: általános laboráns, illetve termelési folyamatirányító szakmairány.

– A felnőtteket továbbképezzük, ők drog- és toxikológiai technikus, valamint gyógyszeripari szaktechnikus végzettséget szerezhetnek. A helyi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően az iskolánkban magas színvonalú angol és német nyelvű képzés van. Okleveles vegyész technikus képzésünk lehetővé teszi a szakirányú továbbtanulást a felsőoktatásban. A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karával együttműködve, az itt tanuló diákok rövidebb képzési idővel végezhetik el az egyetemi tanulmányaikat, amennyiben szakirányban tanulnak tovább. Az iskolán belül tizenegy jól felszerelt laboratórium áll a diákok rendelkezésére, azonban remek lehetőségek vannak az intézmény duális partnereinél is, különösen a MOL Petrolkémia Zrt. két vadonatúj laboratóriumában – mutatott rá Szabó Zoltán.

Mint elmondta, napjainkban a vegyésztechnikus az egyik legkeresettebb szakma.

Nagyon sok szabad álláshely van jelenleg, és várhatóan még több fog megjelenni a következő évben. A Vegyipari Technikumban végzett tanulók rendkívül keresettek, tehát aki akar, szinte napokon belül el tud helyezkedni.

– Egy vegyész technikus sokrétű feladatokat tud ellátni. Célunk, hogy az alaptudása minden tanulónak meglegyen, emellett pedig mindenki specializálódhat a munkáltató igényeihez mérten – fűzte hozzá.

Színes és tartalmas diákélet

– Különösen büszkék vagyunk külföldi partnerkapcsolatainkra. Európában számos helyen van testvériskolánk, Nagyváradon például az Ady Endre Líceummal ápolunk jó kapcsolatot. Évek óta tart az együttműködés a csehországi Brnóban működő szintén vegyészeti jellegű iskolával, ezen kívül Stuttgartban tervezünk Erasmus-kapcsolatot kiépíteni. A Rákóczi Szövetség támogatásával a rendszeresen utazunk Kassára, Csíkszeredába, partiumi városokba és Kárpátaljára egyaránt, de Lengyelországban is megfordult már iskolánk küldöttsége. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tartsuk a kapcsolatot a határon túli magyar, illetve más európai nemzetek diákjaival is, de legalább ennyire büszkék vagyunk a Vegyipariban tapasztalható változatos és sokrétű diákéletre – mondta az igazgató.

Forrás: haon.hu

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Aki szakmát tanul, jövőt választ!

Aki szakmát tanul, jövőt választ!

A megújult szakképzés számos alternatívát kínál a nyolcadikos diákok számára.

2021. nov. 4.
DSZC
JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban

JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban

Az EDC Debrecen, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei szervezete, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum közös szervezésében április 4-én várunk minden érdeklődőt a JövőKép Expo-ra! Képzés, Karrier, Versenyképesség – Térképezd fel a debreceni KKV szektor által nyújtott karrierlehetőségeket!

2024. márc. 13.
DSZC
Építőipari mérföldkő

Építőipari mérföldkő

Közös duális képzést indított a HUNÉP Zrt. és a Debreceni Szakképzési Centrum. Elsőként 3 épületgépész és 5 magasépítő technikus tanuló kapcsolódhatott be a közös duális képzésbe, akik számára a vállalat egy konténer tantermet is kialakított. Papp László polgármester szerint örömteli a frigy, hiszen az építőipar Debrecenben komoly perspektívát kínál az itt tanuló fiatalok számára. A beharangozó sajtótájékoztatót az egyik projekthelyszínen, a Sensirion második ütemének kivitelezési területén tartották.

2024. márc. 11.
Beke Ivett


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum