Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 26.
DSZC
  • DSZC
  • DSZC iskolái
  • Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
  • Szakképzés
  • Szakképzésé a jövő!

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Delta Technologies Nyrt. leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez. Az eszközök átadására november 26-án a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban került sor.

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

Az ünnepélyes rendezvényen dr. Barcsa Lajos alpolgármester úr, Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja és dr. Barcsa Lajos, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója is részt vett.

Társaságunk elkötelezett az oktatási intézmények digitális felzárkóztatása mellett, Debrecen városával pedig évek óta szoros együttműködést folytatunk ennek mentén. Úgy gondolom, a Debreceni Szakképzési Centrum jelentős szerepet tölt be abban, hogy a várost immár a közép-kelet-európai régió egyik központjaként emlegetik – bízom benne, hogy társaságunk az átadott vékonykliensekkel hozzá tud járulni ahhoz, hogy az intézmény által biztosított képzési minőség még magasabb legyen – mondta el az eseményen Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

A Delta Systems Kft. és a Delta Informatika Zrt. felajánlását elsőként Dr. Barcsa Lajos alpolgármester köszönte meg. 

Az átadott vékonykliensek azért is kerültek jó helyre, mert látva a gazdasági társaságok igényeit, óriási szükség van a jól felkészült informatikusokra. Ez egy olyan terület, hogyha valaki kedvet érez iránta és kellően elkötelezett, megtalálhatja a számításait, itt, Debrecenben is. Mindenkit arra buzdítok, hogy aki érdeklődik az informatika iránt, jelentkezzen a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeibe - hangsúlyozta az alpolgármester.

A Debreceni Szakképzési Centrum számára kulcsfontosságú tényező a digitális kultúra meghonosítása annak érdekében, hogy a diákok a 21. századi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő tudással gyarapodjanak. Ezen ambícióval áll összhangban a Delta által adományozott, összesen 1000 darab HP gyártmányú vékonykliens munkaállomás.

A Debreceni Szakképzési Centrumban a diákok nem csupán általános számítástechnikai ismereteket szerezhetnek, négy intézményünkben ugyanis szakmaként oktatjuk az informatikát. Ehhez komplex tudásra és eszközökre van szükség. A magas szintű informatikai képzést szolgálják az ajándékba kapott eszközök, amelyek tanulóinkat versenyképesebb, felkészültebb diákká formálják - emelte ki Tirpák Zsolt kancellár.

Dr. Barcsa Lajos, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója elmondta: a mai nap kettős örömöt hozott az iskola számára.

Az átadott, nagyértékű ajándékok rendkívül jól használhatóak lesznek iskolánk számára. Két olyan informatikai képzésünk is van, amelyhez jól illeszthetőek az eszközök: az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus, illetve a szoftverfejlesztő és -tesztelő képzések. Az eszközök átadásán túl nagyon örülünk neki továbbá, hogy egy újabb vállalattal kerülhettünk kapcsolatba, hiszen a Mechwart mindig nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy folyamatos kapcsolatot tartson a gazdaság szereplőivel. Amennyiben tovább tudunk lépni, akár a tananyag-fejlesztésben vagy a duális képzésben is együtt tudunk működni - zárta gondolatait Dr. Barcsa Lajos igazgató.

 

Kapcsolódó sajtóanyagok:

Dehír | HAON | Cívishír | DEmedia

GALÉRIA

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatta a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

DSC_0265 (2).jpg
DSC_0264.JPG
DSC_0266.JPG

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A Mechwart a megye elismert és népszerű középiskolája

A Mechwart a megye elismert és népszerű középiskolája

A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum oktatói kara a magas szintű, igényes szakmai oktató munka mellett a nevelést, a nemzeti nevelést tekinti elsődleges feladatának.

2021. nov. 17.
HAON
Nyelvvizsgaközpont lesz a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

Nyelvvizsgaközpont lesz a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

A Német Külügyminisztérium elfogadta a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum DSD-Schule hálózatba jelentkezését. A pályázatot a Debreceni Tankerületi Központ, Debrecen Megyei Jogú Városának Polgármesteri Hivatala, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete, a Goethe Intézet és a Német Nagykövetség támogatta. A csatlakozásnak köszönhetően a diákok világszerte elismert nyelvvizsgát szerezhetnek, amely fontos előnyt jelenthet a németországi és a magyarországi német cégeknél történő munkavállaláskor. A részletekről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a technikumban.

2021. okt. 15.
DSZC
20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

Sikeres az együttműködés a Debreceni Szakképzési Centrum és a Manz Hungary Gépgyártó Kft. között. Elindult a vállalat 20 éves jubileumát ünneplő programsorozat, ennek első állomása volt a csütörtöki közös sajtótájékoztató. Üzembejáráson pedig bemutatkoztak a képzésben résztvevő fiatalok a vállalat CNC-forgácsoló, festő, illetve lakatos-hegesztő területein.

2024. ápr. 19.
Beke Ivett


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum