Mestervizsga

 A Mestervizsga című műsor két házigazdája a DSZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájába látogatott el. Nézzék meg, hogyan készült a következő epizód!

Új műsorral bővült a Debrecen Televízió kínálata: január végén debütált a Médiacentrum magazinja, a Mestervizsga, amely a Médiacentrum és a Debreceni Szakképzési Centrum együttműködésének köszönhetően jött létre. A nézők ebben az iskolai tanműhelyekből indulva egészen a gazdasági környezetig követhetik végig a bemutatott szakmákat.

A két házigazda, a képernyőről már jól ismert szerkesztő-riporterek, Horváth Zoltán és Somorjai Soma, akik elsőként az autószerelésben próbálhatták ki magukat, nemrég pedig a DSZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájába látogattak el.

- Egy gyakorlati oktató vezetésével betekintést nyerhettünk a kőművesek munkájába, amiről köztudott, hogy hiányszakma.

Megismerkedtünk az alapokkal, először kisméretű téglával dolgoztunk, habarcsot készítettünk. Ezt követően pedig egy sokkal korszerűbb, modernebb építőanyaggal, az okostéglával, amihez csak purhabot kell használni. Végül a vakolást próbáltuk ki, küzdöttünk az elemekkel, a végén pedig kaptunk egy osztályzatot a munkánkra – mesélte Somorjai Soma.

A műsorban nemcsak a különböző szakmákat igyekeznek bemutatni, hanem el akarják oszlatni az azokkal kapcsolatos sztereotípiákat is.

- Nyilván belevisszük a humort, magunkat is próbáljuk egy kicsit kinevetni meg kinevettetni, mert azért látszik, hogy amatőrök vagyunk. Azt azonban szeretnénk megmutatni, hogy ezeket a szakmákat odafigyeléssel, szorgalommal el lehet sajátítani – mondta Horváth Zoltán.

A Mestervizsga következő részét február 25-én 20.15-től láthatják a Debrecen Televízióban.

Forrás: www.dehir.hu

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×
Tanulj akár munka mellett, teljesen ingyen rövid
képzési idővel!

Szakmai képzés honlapra borítókép

Felnőttek ingyenes szakmai képzése