Pék

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

Kiváló választás azoknak, akik,  jó állóképességgel, jó kézügyességgel rendelkeznek.

Mit dolgozik munkája során, aki elvégzi ezt a képzést?

  • átvételi és raktározási feladatokat végez;
  • előkészítő műveleteket végez;
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
  • befejező műveleteket végez;
  • tésztát készít;
  • tölteléket készít;
  • feldolgozza a tésztát;
  • tésztát keleszt;
  • tésztát süt;
  • készterméket kezel, csomagol;
  • mézeskalácsot készít és díszít;
  • adminisztrációs munkát végez.

A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszön- hetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

Hol tud elhelyezkedni?

Vállalkozást működtethet, pék és mézeskalácsos műhelyekben dolgozhat.

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

Tanulmányi területi kód: 0295

Felvehető tanulók száma: 32 fő

Élelmiszeripar ágazat - Pék szakképesítés

Szakma azonosító száma: 4 0721 05 11

Induló osztályok száma: 

3 évfolyamos képzések, mely idő alatt szakképesítés szerezhető

A felvétel feltétele: egészségügyi alkalmasság

 

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Pályaválasztást segítő kiadvány

tajekoztato fuzet

Megnézem