Vendégtéri szaktechnikus

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikusioklevél megszerzésével zárul.

Kinek ajánlott ez a képzés?

Azoknak a fiataloknak ajánlott, akik szeretnek alkotni, érdekli őket a szervezés, logisztika. Jó kommunikációs készséggel, problémamegoldó képességgel, empátiátiával, jó szervezőkészséggel és kreativitással,

valamint együttműködő képességgel rendelkeznek.

Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

Mit dolgozik munkája során, aki elvégzi ezt a képzést?

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • áruk beszerzése és árképzés;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. 

Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről.

Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

Hol tud elhelyezkedni?

A szakképzettségget végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.Saját vállalkozást  indíthat, dolgozhat vezetői beosztásban vendéglátó egységekben.

Két szakképző intézményben indul a képzés 2021/2022-es tanévben

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

Ágazat: Turizmus-vendéglátás

Szakma azonosító száma: 5 1013 23 08

Kód: 0314

Érettségi végzettséget is adó technikusi szakképesítés: Vendégtéri szaktechnikus

Képzési idő: 5 év

A technikusi képzés folyamán biztosítjuk a nyelvvizsga felkészítést.

Egészségügyi és pályaalkalmasság: szükséges

Felvehető tanulók létszáma: 32

Felvételi eljárás

A felvétel feltétele: a szakmai egészségügyi alkalmasság a kereskedelem ágazatban; a szakmai egészségügyi és pályaalkalmasság a vendéglátóipar ágazatban.

Felvétel: tanulmányi eredmények alapján

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztályos év végi, 8. osztályos félévi érdemjegy magyar, matematika, kémia, történelem, idegen nyelv tantárgyakból hozott pontok).

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban azt a tanulót, akinek testvére, szülője az iskola tanulója (volt).

Debreceni SZC Irinyi János Technikum

1+5 évfolyamos, angol nyelvi előkészítő, turizmus-vendéglátás ágazat
Kód: 0276

Szakma azonosító száma: 5 1013 23 08

Érettségi végzettséget is adó technikusi szakképesítés: Vendégtéri szaktechnikus

Képzési idő: 1+5 év

A technikusi képzés folyamán biztosítjuk a nyelvvizsga felkészítést.

Egészségügyi és pályaalkalmasság: szükséges

Felvehető tanulók létszáma: 22

1+5 évfolyamos, német nyelvi előkészítő, turizmus-vendéglátás ágazat

Kód: 0271

Szakma azonosító száma: 5 1013 23 08

Érettségi végzettséget is adó technikusi szakképesítés: Vendégtéri szaktechnikus

Képzési idő: 1+5 év

A technikusi képzés folyamán biztosítjuk a nyelvvizsga felkészítést.

Egészségügyi és pályaalkalmasság: szükséges

Felvehető tanulók létszáma: 10

Felvételi eljárás

A felvétel feltétele: a szakmai egészségügyi alkalmasság a kereskedelem ágazatban; a szakmai egészségügyi és pályaalkalmasság a vendéglátóipar ágazatban.

Felvétel: tanulmányi eredmények alapján

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztályos év végi, 8. osztályos félévi érdemjegy magyar, matematika, kémia, történelem, idegen nyelv tantárgyakból hozott pontok).

Azonos teljesítményű felvételizők esetén előnyben kell részesíteni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat, ezt követően a debrecenieket, harmadsorban azt a tanulót, akinek testvére, szülője az iskola tanulója (volt).

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Pályaválasztást segítő kiadvány

tajekoztato fuzet

Megnézem