Mélyépítő technikus

Építőipar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok:Közmű szakmairány, Útépítő szakmairány, Vízügy szakmairány.

Mivel foglalkozik a mélyépítő technikus?

A mélyépítő technikus legfőbb feladata az, hogy az építkezéseknél irányítsa és szervezze a szükséges talajfeltárásokat. Szerkeszti, kidolgozza a vázlatterveket, építési, engedélyezési terveket, részt vesz a műszaki leírás elkészítésében.

Kiknek ajánlott ez a szakma?

A mélyépítő techikus képzés azoknak ajánlott, akiket érdek az építőipar, hídépítés, utak, közművek világa és szívesen dolgoznak a szabadban.

Mit csinálnak munkájuk során a mélyépítő technikusok?

A mélyépítő technikus az, aki az építkezés során szerkeszti, kidolgozza a vázlatterveket, építési, engedélyezési terveket, részt vesz a műszaki leírás elkészítésében. Irányítja a talajfeltárásokat, részt vesz a kivitelezésben és irányítja a szakmukásokat.

Milyen tantárgyakat fogsz tanulni?

Műszaki rajz, szabadkézi rajz, ábrázoló geometria, tartószerkezetek,t alajok, földmunkák , víztelenítés, vízépítés, közműépítés, vasbeton szerkezetek stb.

Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Mélyépítő technikusként el tudsz helyezkedni építész irodában, építőipari kivitelező cégeknél, közműveket karbantartó és kiépítő cégeknél, útépítő cégeknél, és egyenes az utad az egyetemre.

Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

Tanulmányi területi kód: 0454

Felvehető tanulók száma: 20 fő

Ágazat megnevezése: Építőipari ágazat

Megszerezhető szakképesítés: 5 0732 06 10 Mélyépítő technikus

Képzési idő: 5 évfolyamos

Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztály év végi és 8. osztály félévi érdemjegy: magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika és szabadkézi rajz tantárgyakból). Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Hamarosan kezedben lesz az érettségi bizonyítványod, de még nem tudod, hogyan tovább?

erettsegi felugro

Képzési kínálatunkért kattints IDE!