akadalymentes logoAkadálymentes változat

 

KEHOP-5.2.10-16-2016-00132 Épületenergetikaiszechenyi 2020 kohezios

fejlesztés a Debreceni Szakképzési Centrumban

Fejlesztésről

A Debreceni Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program által meghirdetett KEHOP-5.2.10-16, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései" című felhívásra.

A KEHOP-5.2.10-16-2016-00132 azonosító számú „Épületenergetikai fejlesztés a Debreceni Szakképzési Centrumban" című projekt a Debreceni Szakképzési Centrum Baross Gábor Középiskolája és Kollégiumában (4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A.) valósul meg.

A projekt keretében elnyert támogatás teljes összege 77 572 018 Ft. A támogatás mértéke 100% intenzitású.

Az emberek által élt mai színvonalhoz, nagymértékű energiaigény jár. Ezek az energiaigények járulnak hozzá a kényelmes élet illetve a magas életszínvonal megéléséhez. Azonban a Föld energia tartaléka véges és ez nem csak technikai, hanem gazdasági és politika nehézségeket is jelent. Hazánkban az energiafelhasználás legnagyobb része az épületekben történik, mintegy 40%-kal. Szükségszerű ezekre az épületekre jobban odafigyelni és fejleszteni az energiahatékonyságukat. Az energiahatékonyság előnyei közé tartozik, hogy megteremtjük a következő nemzedékeknek az energiabiztonságot.

A világszerte megnövekedett energiaigény közvetlen hatást gyakorolhat Európára, ezért az Európai Uniónak, köztük Magyarországnak is fel kell vennie a versenyt a többi országgal/régióval.

A meglévő homlokzatokra utólag elhelyezett 160 mm EPS hőszigetelő rendszer kerül felrögzítésre dryvit rendszerben, valamint az épület ÉNy-i, DK-i és ÉK-i homlokzatain a falbeugrásoknál 200 mm vastag EPS hőszigetelést alkalmazunk, mert az épület falai itt vékonyabbak. Ezután a hőátbocsátási tényező eléri a 0,24 W/m2K követelményértéket. Szintén ügyelni kell, hogy betartásra kerüljenek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerinti előírások, a szükséges helyeken a tűzvédelmi sávokat kell kialakítani, ezeken a helyeken 160 mm vastagságban alkalmazunk ásványgyapot hőszigetelést. A csapóesővel érintett részeken 160 mm XPS vízálló, zártcellás polisztirol hőszigetelő táblákat alkalmazunk. Az épület lapostetejének hőszigetelése érdekében 250 mm lépésálló EPS szigetelést alkalmazunk, melyet modifikált bitumenes vastaglemez vízszigeteléssel fedünk. Az épületen valamennyi külső nyílászáró korszerű műanyagra cserélése most megtörténik. Nyílászárókat a jelenleg legkorszerűbb, fokozottan hőszigetelő műanyagokra cseréljük. A beruházás eredményeként csökken az épület határoló szerkezeteinek hővesztesége, nemzetgazdasági szinten hozzájárul az energiamegtakarításhoz, továbbá javul a komfortérzet.

Galéria

KEHOP-5.2.10-16-2016-00132

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Online nyílt napok a Debreceni Szakképzési Centrum iskoláiban

felugroablak beisk 480

Megnézem