Dekoratőr

54 211 01

Leírás

A dekoratőr a kereskedelem és a szolgáltatóipar területén dolgozó megrendelők igényeinek megfelelően külső és belső terek dekorálását végzi. 
Galériák, bemutató termek, kiállítási standok, rendezvények, nagy áruházak és kis üzletek portáljainak, kirakatainak kialakítása mind a dekoratőr feladatai közé tartozik. Munkájának legfőbb célja a különböző termékek, szolgáltatások vonzóvá és eladhatóvá tétele.

A termékskála bősége mutatja, hogy milyen sokrétű ismeretre van szükség ezen a munka területen. Éppen ezért a látványtervek elkészítéséhez a grafikai ismeretek mellett megtanulja a különféle képfeldolgozó programok és prezentációs szoftverek használatát. A dekoratőr megismerkedik a rendezvények típusaival, kampányszervezési ismeretekkel, a pályázatírás lépéseivel, a logó tervezés és a tipográfia rejtelmeivel. Fontos tanulmányi terület a marketing ismeret, a formatervezés és designtörténet is. Tanulmányai során foglalkozik még stílustervezéssel (stylist), enteriőr berendezéssel, rendezvény dekorációval, terítés és egyéb fotódesigner munkákkal, egyszóval mindennel, ami a divattal, a stílussal, a megjelenéssel kapcsolatos.

A cél olyan szakemberek képzése, akik az ipar és a szolgáltatások területén egyaránt el tudnak helyezkedni, a napjainkban leginkább keresett kreativitással és eredeti ötletekkel, önállósággal rendelkezzenek.

Milyen képzési formában indítjuk?

8. osztályt most végzőknek szakgimnáziumi formában.

Nappali (érettségire épülő képzések) és esti felnőttoktatásban.

Jelentkezés:

8. osztályosoknak a központi felvételi eljárásnak megfelelően.

Nappali és esti felnőttoktatásra az alábbi űrlap kitöltésével:

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot