Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 5.
Pénzes László

    Fókuszban a jövő

    „JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban” kiállítás és konferencia néven karriertámogató rendezvényre várta a fiatalokat az EDC Debrecen, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum a Kölcsey Központban.

    Fókuszban a jövő

    Az expo célja a szakképzési centrum, a helyi kis- és középvállalkozások, valamint a tanulók közötti szakmai és képzési együttműködés megerősítése. A rendezvényen a kiállítóknak lehetőségük van bemutatkozni és toborozni, míg a tanulók számára egyedülálló alkalom nyílik szakmai ismereteik elmélyítésére, karrierlehetőségek felfedezésére. Az expo mindenki számára ingyenesen látogatható, az érdeklődők 10 – 17 óra között találkozhatnak a kiállító vállalatokkal, délután pedig panelbeszélgetéseken is betekintést nyerhetnek több szektor működésébe.

    – Debrecen munkavállalóinak körülbelül a 60 százaléka kis- és középvállalkozásoknál helyezkedik el. Az elmúlt évek gazdaságfejlesztésének köszönhetően 30 ezer fővel nő a foglalkoztatottak száma, a szakmai pályafutás elkezdéséhez pedig lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre – mondta Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere az expo megnyitóján. – A város célja, hogy a mai napon ráirányítsa a figyelmet a debreceni KKV-kra és így a fiatalok tehetsége náluk is hasznosuljon. Ezeknél a vállalatoknál talán több munkafolyamatra is ráláthatnak a fiatalok, nagyobb felelősség hárul rájuk, de akár nagyobb tapasztalatot is szerezhetnek. Fontos számunkra, hogy a kis- és középvállalkozások prosperáljanak, hiszen akár évtizedek óta működő, sok esetben családi vállalkozásokról beszélünk, akikkel együtt vagyunk Debrecen – fogalmazott.

    – Amikor az expo szervezését elindítottuk, úgy gondoltuk, hogy nagyon fontos gazdasági szereplőket kell megszólítanunk – emelte ki Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója. – Az elmúlt időszakban főleg a nagyvállalatokról esett szó, akik megreformálták Debrecen gazdaságát. Ők is nagyon fontosak, de a helyi KKV-k ugyanilyen kiemelt szerepelt töltenek be a város életében. Amikor a szervezőpartnerekkel összefogtunk, két célt tűztünk ki magunk elé: az egyik, hogy megmutassuk a szakképzési centrum diákjainak, mit kínál számukra a KKV-szektor. A másik cél pedig az volt, hogy a cégek találkozzanak azokkal a tanulókkal, akik hamarosan kilépnek a tantermekből a munkaerőpiacra, beszélgessenek és könnyebben egymásra találjanak – összegezte.

    – Debrecenben az oktatásnak mindig fontos szerepe volt, amint az elmúlt évtizedben tapasztalhattunk is, de valami hiányzott, hiszen sok tanuló a végzés után elhagyta a várost a megfelelőbb munkalehetőségek miatt – emelte ki Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője. – Nálunk a város gazdaságfejlesztésének két legfontosabb eleme a befektetésösztönzés és a vállalkozásfejlesztés. A szervezőtársainkkal együtt afféle „hídszerepet” szeretnénk betölteni a diákok és a KKV-k között, hiszen az új beruházások és a KKV-szektor lendületes fejlődése miatt pozitív a jövőkép Debrecenben. Bízunk benne, hogy a mai napon ezt megmutathatjuk a fiataloknak, akik új cégeket, új lehetőségeket is megismerhetnek, mert fontos, hogy itt tudjanak karriert és családot építeni – mondta.

    – Nagy öröm teltházat látni az expo megnyitóján, hiszen a mai rendezvényt hagyományteremtő céllal hívtuk életre – fogalmazott Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. – A kamarával már biztosan sok diák találkozott az orientációs programjainkon. Ezek azért is fontosak, mert sikeres munkavállaló az lehet, aki jól érzi magát a munkahelyén, amihez persze alapfeltétel, hogy mindenki a számára megfelelő szakmát válassza. A vármegyében és Debrecenben óriási lehetőségek rejlenek, hiszen az újonnan megjelent cégek nagy hatással vannak a már jelenlévő KKV-k fejlődésére is, mert mindenki számára prioritás, hogy a legjobb munkaerőt kapja meg. Az első munkahely kiválasztása nagyon fontos, hiszen ott szocializálódik először az ember a munka világában: el is vehetik, de meg is hozhatják a kedvét a választott pályájához. Azt javaslom mindenkinek, hogy tanulja meg jól a szakmáját, ha pedig rájön, hogy mégsem a jó utat választotta, akkor merjen váltani, hiszen a váltás nem kudarc, hanem lehetőség – összegezte.

    A programhoz egy szakmai konferencia is kapcsolódott, melyen a szervezők mellett Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár előadását is megtekinthették a résztvevők. A délutánt három panelbeszélgetés színesíti, melyeken a termelő, a kereskedelmi, a szolgáltatói, valamint az építőipari szektor neves helyi cégvezetői járják körbe a képzés, karrier és versenyképesség témaköreit.

    A rendezvényen több mint 40 kiállító várja az érdeklődőket a KKV-szektor minden szegmenséből, bepillantást nyújtva szolgáltatásaik, karrierlehetőségeik és termékeik kínálatába.

    GALÉRIA

    JövőKép Expo

    DSC_0750.jpg
    DSC_0767.jpg
    DSC_0819.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be a fórum

    Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be a fórum

    A Cívishír rendezvényén egymásratalának a munkát- és tanulási lehetőséget keresők és a cégek.

    2024. ápr. 26.
    BDR Média
    Állásbörze és felnőttképzési expó

    Állásbörze és felnőttképzési expó

    Ügyfélszolgálati Irodánk és Felnőttképzési Osztályunk munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont -1. szintjén a színpadon 9:00-től este 18:00-ig.

    2024. ápr. 26.
    DSZC
    20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

    20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

    Sikeres az együttműködés a Debreceni Szakképzési Centrum és a Manz Hungary Gépgyártó Kft. között. Elindult a vállalat 20 éves jubileumát ünneplő programsorozat, ennek első állomása volt a csütörtöki közös sajtótájékoztató. Üzembejáráson pedig bemutatkoztak a képzésben résztvevő fiatalok a vállalat CNC-forgácsoló, festő, illetve lakatos-hegesztő területein.

    2024. ápr. 19.
    Beke Ivett


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum