Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 1.
DSZC

  Szakmákkal indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

  Újra a szakmáké a főszerep június 1-én a belvárosban, hiszen elstartolt a Debreceni Szakmafesztivál színes programja. A Debreceni Szakképzési Centrum 2022-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre tavaszi pályaorientációs nagyrendezvényét, a Debreceni Szakmafesztivált. A rendezvény kiemelt küldetése a pályaorientáció és a karriertámogatás a középiskolai továbbtanulás előtt álló tanulók részére, valamint a pályamódosítás iránt vágyakozó, új kihívásokat kereső felnőtteknek szóló képzések népszerűsítése. Az egész napos rendezvényen a DSZC gazdasági partnerei, valamint intézményei szórakoztató és szakmai előadásokkal emelik majd a program színvonalát, hozzájárulva a szakképzés népszerűsítéséhez.

  Szakmákkal indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

  A III. Szakmafesztivál megnyitóján Dr. Puskás István, Debrecen város alpolgármestere; Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója; Farkas Attila, az idei kiemelt partnerként megjelenő DKV Zrt. HR-igazgatója, valamint a szervezők nevében Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója köszöntötte a látogatókat és kiállítókat, és kívánt egy vidám, értékes találkozásokkal teli napot a rendezvényen.

  A fesztiválon a standok a látogatókat játékos feladatokkal, kvízekkel, találkozási lehetőségekkel várják. Kiemelt küldetés, hogy egy vidám családi nap részeként ismerhessék meg az érdeklődők a debreceni szakképzés széles és magasszintű képzési palettáját, valamint a benne rejlő szerteágazó karrierlehetőségeket. A színpadi programokat tekintve elmondható, hogy érdeklődési körben széles nézőközönséget szólítanak meg. Fontos szerephez jut ezúttal is az interaktivitás. Intézményeink standjain a különféle szakmákat is kipróbálhatják az érdeklődők, idén is felvonulnak a különféle robotok és szimulátorok is.

  A szakképzési centrum központi standja mellett az érdeklődők találkozhatnak a DSZC 11 intézményével, azok vállalati partnereivel, valamint a Digitális Közösségi Alkotóműhely, a Debreceni Regionális Független Vizsgaközpont, illetve a DSZC Felnőttképzés kiállítóival. Részt vesz  a rendezvényen a Debreceni Egyetem több kara (DE Természettudományi Kar, DE Műszaki Kar, DE Gazdaságtudományi Kar, DE Gyógyszerésztudományi Kar), további debreceni szakképző intézmények, illetve a Debreceni Tankerületi Központ két középiskolája is, de pl. a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrfőkapitányság is jelen lesz.

  23 vállalati szereplővel, valamint 25 oktatási intézménnyel és szervezettel, tehát összesen 48 kiállítóval várja az érdeklődőket az egész napos program.

  A III. Debreceni Szakmafesztiválon a szervező Debreceni Szakképzési Centrum kiemelt stratégiai partnere a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., amely vállalattal hosszú évekre nyúlik vissza a Centrum együttműködése. A két szervezet közös célja a fenntartható jövő melletti elköteleződés, és a fiatalok karriertámogatása.

  A III. Debreceni Szakmafesztivál kiállítói:

   

  1. Veolia Energia Magyarország Zrt
  2. EcoPro Global Hungary Zrt.
  3. CATL
  4. BMW Group Gyár Debrecen
  5. Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
  6. Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
  7. Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium
  8. Digitális Közösségi Alkotóműhely
  9. Debreceni Szakképzési Centrum
  10. Debreceni Regionális Vizsgaközpont
  11. Debreceni SZC Felnőttképzés
  12. Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
  13. Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar
  14. Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar
  15. Debrecnei Egyetem Tanárképzési Központ Tanítsunk Magyarországért Program
  16. Debreceni Egyetem Műszaki Kar
  17. Welding 2000 Hegesztéstechnikai Kft.
  18. Krones Hungary Kft.
  19. Manz Hungary Kft.
  20. Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  21. NI Hungary Kft.
  22. Bürkle Hungary Kft.
  23. Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
  24. Magyar Honvédség Katonai Toborzás
  25. DKV Debreceni Közlekedési Zrt.
  26. MÁV Zrt.
  27. Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr Főkapitányság
  28. OTP BANK
  29. Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium
  30. MBH BANK
  31. K&H Bank Zrt.
  32. Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium
  33. Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum
  34. Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum
  35. DE Balásházy Gyakorló
  36. Debreceni SZC Irinyi János Technikum
  37. Hajdúhús 2000 Kft.
  38. Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
  39. dm Kft.
  40. Debreceni SZC Kreatív Technikum
  41. Alföldi Nyomda Zrt.
  42. Debreceni SZC Vegyipari Technikum
  43. Vitesco Technologies Hungary Kft.
  44. OPUS ENERGETIKA
  45. Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum
  46. HUNÉP Zrt.
  47. Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola
  48. I.K. Hofmann Personal Kft.

  A III. Debreceni Szakmafesztiválra a szervezők szeretettel várják azokat a családokat, akik általános iskolás gyermekük továbbtanulási lehetőségeiről szeretnének tájékozódni, hiszen ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek belekóstoljanak az egyes szakmák rejtelmeibe, kipróbálják őket és beszélgethessenek a diákokkal és oktatókkal. Várják azon látogatókat is, akik a Debreceni Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata iránt érdeklődnek, hiszen a centrum intézményei számos, ingyenesen elvégezhető képzést biztosítanak felnőttek számára is.

  GALÉRIA

  Szakmákkal indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

  DSC_3842.jpg
  DSC_3806.jpg
  DSC_3851.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Magasabb szinten a közös munka

  Magasabb szinten a közös munka

  A Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően megújul a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola melléképülete. A felek a mai napon egyeztettek a projekt részleteiről.

  2024. jún. 6.
  DSZC
  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  A Debreceni Szakképzési Centrum tanulói a 2023/24-es tanévben is számos országos szakmai, tanulmányi és sportversenyen vettek részt és tértek haza kiemelkedő helyezésekkel. A díjátadó ünnepségen idén 87 tanulót és 59 felkészítő tanárt díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum. A tanulók sikeréhez nagyban hozzájárult felkészítő oktatóink elhivatottsága, szaktudása, korszerű oktatási módszertana, ők is elismerést vehettek át.

  2024. jún. 6.
  Beke Ivett
  Diákjaink ismét segítettek

  Diákjaink ismét segítettek

  Debrecen és a DEMKI Nonprofit Kft. összefogásának köszönhetően megnyitotta kapuit a belváros ifjúsági közösségi tere, a BeugRoom, melynek munkálataiban a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola diákjai és oktatói is kivették a részüket.

  2024. jún. 5.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum