Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 1.
DSZC

    Szakmákkal indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

    Újra a szakmáké a főszerep június 1-én a belvárosban, hiszen elstartolt a Debreceni Szakmafesztivál színes programja. A Debreceni Szakképzési Centrum 2022-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre tavaszi pályaorientációs nagyrendezvényét, a Debreceni Szakmafesztivált. A rendezvény kiemelt küldetése a pályaorientáció és a karriertámogatás a középiskolai továbbtanulás előtt álló tanulók részére, valamint a pályamódosítás iránt vágyakozó, új kihívásokat kereső felnőtteknek szóló képzések népszerűsítése. Az egész napos rendezvényen a DSZC gazdasági partnerei, valamint intézményei szórakoztató és szakmai előadásokkal emelik majd a program színvonalát, hozzájárulva a szakképzés népszerűsítéséhez.

    Szakmákkal indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

    A III. Szakmafesztivál megnyitóján Dr. Puskás István, Debrecen város alpolgármestere; Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója; Farkas Attila, az idei kiemelt partnerként megjelenő DKV Zrt. HR-igazgatója, valamint a szervezők nevében Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója köszöntötte a látogatókat és kiállítókat, és kívánt egy vidám, értékes találkozásokkal teli napot a rendezvényen.

    A fesztiválon a standok a látogatókat játékos feladatokkal, kvízekkel, találkozási lehetőségekkel várják. Kiemelt küldetés, hogy egy vidám családi nap részeként ismerhessék meg az érdeklődők a debreceni szakképzés széles és magasszintű képzési palettáját, valamint a benne rejlő szerteágazó karrierlehetőségeket. A színpadi programokat tekintve elmondható, hogy érdeklődési körben széles nézőközönséget szólítanak meg. Fontos szerephez jut ezúttal is az interaktivitás. Intézményeink standjain a különféle szakmákat is kipróbálhatják az érdeklődők, idén is felvonulnak a különféle robotok és szimulátorok is.

    A szakképzési centrum központi standja mellett az érdeklődők találkozhatnak a DSZC 11 intézményével, azok vállalati partnereivel, valamint a Digitális Közösségi Alkotóműhely, a Debreceni Regionális Független Vizsgaközpont, illetve a DSZC Felnőttképzés kiállítóival. Részt vesz  a rendezvényen a Debreceni Egyetem több kara (DE Természettudományi Kar, DE Műszaki Kar, DE Gazdaságtudományi Kar, DE Gyógyszerésztudományi Kar), további debreceni szakképző intézmények, illetve a Debreceni Tankerületi Központ két középiskolája is, de pl. a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrfőkapitányság is jelen lesz.

    23 vállalati szereplővel, valamint 25 oktatási intézménnyel és szervezettel, tehát összesen 48 kiállítóval várja az érdeklődőket az egész napos program.

    A III. Debreceni Szakmafesztiválon a szervező Debreceni Szakképzési Centrum kiemelt stratégiai partnere a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., amely vállalattal hosszú évekre nyúlik vissza a Centrum együttműködése. A két szervezet közös célja a fenntartható jövő melletti elköteleződés, és a fiatalok karriertámogatása.

    A III. Debreceni Szakmafesztivál kiállítói:

     

    1. Veolia Energia Magyarország Zrt
    2. EcoPro Global Hungary Zrt.
    3. CATL
    4. BMW Group Gyár Debrecen
    5. Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum
    6. Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
    7. Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium
    8. Digitális Közösségi Alkotóműhely
    9. Debreceni Szakképzési Centrum
    10. Debreceni Regionális Vizsgaközpont
    11. Debreceni SZC Felnőttképzés
    12. Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar
    13. Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar
    14. Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar
    15. Debrecnei Egyetem Tanárképzési Központ Tanítsunk Magyarországért Program
    16. Debreceni Egyetem Műszaki Kar
    17. Welding 2000 Hegesztéstechnikai Kft.
    18. Krones Hungary Kft.
    19. Manz Hungary Kft.
    20. Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
    21. NI Hungary Kft.
    22. Bürkle Hungary Kft.
    23. Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
    24. Magyar Honvédség Katonai Toborzás
    25. DKV Debreceni Közlekedési Zrt.
    26. MÁV Zrt.
    27. Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr Főkapitányság
    28. OTP BANK
    29. Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium
    30. MBH BANK
    31. K&H Bank Zrt.
    32. Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium
    33. Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum
    34. Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum
    35. DE Balásházy Gyakorló
    36. Debreceni SZC Irinyi János Technikum
    37. Hajdúhús 2000 Kft.
    38. Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
    39. dm Kft.
    40. Debreceni SZC Kreatív Technikum
    41. Alföldi Nyomda Zrt.
    42. Debreceni SZC Vegyipari Technikum
    43. Vitesco Technologies Hungary Kft.
    44. OPUS ENERGETIKA
    45. Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum
    46. HUNÉP Zrt.
    47. Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola
    48. I.K. Hofmann Personal Kft.

    A III. Debreceni Szakmafesztiválra a szervezők szeretettel várják azokat a családokat, akik általános iskolás gyermekük továbbtanulási lehetőségeiről szeretnének tájékozódni, hiszen ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek belekóstoljanak az egyes szakmák rejtelmeibe, kipróbálják őket és beszélgethessenek a diákokkal és oktatókkal. Várják azon látogatókat is, akik a Debreceni Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata iránt érdeklődnek, hiszen a centrum intézményei számos, ingyenesen elvégezhető képzést biztosítanak felnőttek számára is.

    GALÉRIA

    Szakmákkal indul a nyári fesztiválszezon Debrecenben

    DSC_3842.jpg
    DSC_3806.jpg
    DSC_3851.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

    Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

    Diáknyelven szakképzésről – pályaorientációs programokon ismerkedhetnek hatodikos és hetedikes gyerekek a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeivel, képzési kínálatával és vállalati partnereivel. A DSZC és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közös nyári táborai 3 turnusban 75 gyerek számára biztosítottak lehetőséget betekinteni cégek és iskolák kulisszái mögé.

    2024. júl. 17.
    Beke Ivett
    Campus Fesztivál Nyereményjáték

    Campus Fesztivál Nyereményjáték

    Játssz velünk és zsebeld be az értékes nyeremények egyikét!

    2024. júl. 16.
    DSZC
    A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

    A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

    Az érettségi vagy a szakmai bizonyítvány megszerzése után a frissen végzett diákok egy része már tudja, hogy az egyetem vagy a munkaerőpiac felé veszi-e az irányt, de előfordul az is, hogy nem feltétlenül tudják még eldönteni, mi legyen a következő lépés az életükben. A Debreceni Szakképzési Centrum számos remek lehetőséget kínál az érettségivel rendelkező fiatalok, a szakmát szerezni vágyó vagy a magukat átképezni kívánó ifjú felnőttek számára is.

    2024. júl. 15.
    DSZC


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum