Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

DSZC - Nyári táborok


DSZC - Nyári táborok

Digitális Közösségi Alkotóműhely táborai:

 

A meghirdetett táborokra az időpontok beteltek.

1. „Debrecen az élhető város ” tábor

 • Időpont: 2024.06.24-28. - Az időpont betelt.

Egy város, ami puzzle formákból áll össze. Adott 12 tervező és 12 terület, amiből létre kell hoznunk a várost. Minden diák kap egy szektort, amiért felel. Ezek lehetnek gazdaság, oktatás, egészségügy, sport, közlekedés, és amit még a gyerekek fontosnak tartanak a város kialakulásában. Ebben a táborban óriási munka folyik, hiszen az egyes szektoroknak össze kell dolgozni, néha kompromisszumot kell kötni. Előfordulhat, hogy lakóházak komplett szektorok cserélnek helyet, hogy az út átmegy egy földterületen, de a végén minden a helyére kerül, hogy a legélhetőbb városképet kapjuk. Mindezt a digitális technikák segítségével hozzuk létre. Lézerrel vágunk, 3D nyomtatunk, fúrunk, faragunk, festünk, ragasztunk. A tábor alatt diákok a forrasztásba is belekóstolnak, mert a kész város megvilágítását Micro bittel keltjük életre. Az elmúlt két évben csodálatos tervek valósultak meg.

Az idén is várjuk a jövő kis építészeit, szakembereit a táborba, hogy kipróbálhassák magukat ezen a területen is! 

 

2. „Varázsoljuk át anyu konyháját!” tábor

 • Időpont: 2024.07.22-26. - Az időpont betelt.

A konyhában a hétköznapok és a hétvégék jelentős részét töltjük. Szinte minden háztartásban van valamilyen dekoráció, konyhai kiegészítő, apróság. Sokféleképpen dekorálhatunk, de a saját kézzel készítettek a legértékesebbek.  A tábor alatt újra hasznosítunk különböző üvegeket, színes anyagokból készítünk evőeszköztartót, vagy éppen kartondobozokból asztali dekorációt, és közben a digitális technikákról sem feledkezünk el. A lézervágó, a 3D nyomtató és a digitális hímzőgép csodákra képes, legyen szó bármilyen témáról is. Tervezünk egyedi szalvéta tartókat, névre szóló poháralátétet, sütikiszúrókat, ültetőkártyát a fontosabb eseményekre, hogy a konyha főnökei még szívesebben alkossanak benne.
Várjuk a kreatív gyerekeket, akik szeretnék meglepni az édesanyákat, nagymamákat vagy éppen az apukákat egy egyedi ünnepi terítékkel, és fontosnak tartják, hogy milyen körülmények között fogyasztják el az ételt.

Varázsoljuk át anyu konyháját közösen! 

 

3. „Álmaim otthona 3D nyomtatással” tábor

 • Időpont: 2024.08.12-16. - Az időpont betelt.

Az elmúlt évben már kipróbálhatták magukat a bátor tervezők, hogy hogyan rendeznék be álmaik otthonát. A gyerekek nagy része előszeretettel rendezi át a szobáját, mindig újítana valamit a megszokott környezetén. Mi ennek adunk teret. Lézervágóval elkészítjük a falakat3D nyomtatóval bútorokat apró lakáskiegészítőket hozunk létre. Néha a varrógép is előkerül, különböző lakás textíliákat készítünk a szobákba, de a kerti ötletek is teret kapnak. A földszintes házaktól az emeleten kialakított medencéig, vagy éppen a szoba közepére tervezett fürdőkádig itt minden lehetséges. A résztvevő gyerekek elkészíthetik álmaik otthonát, amit talán egyszer lakberendezőként valóra is válthatnak.

Elképzeljük, megtervezzük, kinyomtatjuk, festjük, varrjuk, ragasztjuk. Várjuk a jövő kis szakembereit egy nagy közös munkára!

 

Tudnivalók:

 • a táborok ingyenesek,
 • háromszori étkezés (tízórai, ebéd, uzsonna) biztosított,
 • a gyárlátogatásokról külön értesítést fognak kapni a szülők,
 • táboronként maximum 12 fő jelentkezésére van lehetőség,
 • helyszín: 4024 Debrecen, Burgundia utca 3.
 • 10-14 éves korosztály számára ajánljuk.

A foglalkozások minden nap 08:00-15:00 óráig tartanak, de 07:30- 08:00-ig, délután pedig 15:00-16:00 óráig a Digitális Közösségi Alkotóműhely ügyeletet biztosít. A jelentkezés kizárólag a jelentkezési lap és a szülői nyilatkozat beadásával érvényes, amelyeket kitöltés és aláírás után e-mailben kérünk visszajuttatni a jelentkezési lapon feltüntetett címre.

 

Nyári táborral kapcsolatos dokumentumok: 

 

Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tábora:

„Kiskukta” tábor

 • Időpont: 2024.06.24-28. - Az időpont betelt.
 • Időpont: 2024.07.22-26. - Az időpont betelt.

A tábor célja a cukrász, szakács és pincér szakmák megismertetése a gyerekekkel, játékos formában. Alapismeretek, alapműveletek elsajátíttatása a táborozókkal, amelyeket otthon is alkalmazhatnak. Motiválás az egészséges étkezés és életmód, a zéró hulladék szemlélet, a fenntarthatóság tudatos figyelmének kialakítására. Naponta a tízórai, ebéd és uzsonna elkészítése; asztalok előkészítése, terítése. Kreatív ötletek alapján szendvics, saláta, sütemény készítése. A fűszerek, zöldségek, alapanyagok megismerése.
Interaktív játékok, kreatív foglalkozások (rajz, festés, gyöngyfűzés stb.) sport, verseny a tanultakkal kapcsolatban.

 

Tudnivalók:

 • a táborok ingyenesek,
 • étkeztetés biztosított,
 • táborokra maximum 20 fő jelentkezésére van lehetőség,
 • helyszín: 4027 Debrecen, Vénkert u. 2.
 • 6-14 éves korosztály számára ajánljuk.

Naponta 8:00-14:00 óráig szakmai foglalkozás, 14:00 – 17:00 óráig játék, a tanultak megbeszélése, feladatmegoldás, mozgás.
A jelentkezés kizárólag a jelentkezési lap és a szülői nyilatkozat beadásával érvényes, amelyeket kitöltés és aláírás után e-mailben kérünk visszajuttatni a jelentkezési lapon feltüntetett címre.

 

Nyári táborral kapcsolatos dokumentumok: KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Debreceni Szakképzési Centrum

   4030 Debrecen, Fokos utca 12.

  • Telefon: 06-52/437-311

   E-mail: dszc@dszc.hu

   OM azonosító: 203033

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

   Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


  2024Debreceni Szakképzési Centrum