Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2023. aug. 23.
Mike Ágnes

  Ahogy a mondás is tartja, tanulni sohasem késő!

  Az élethosszig tartó tanulás jegyében lehetőség van arra, hogy akár felnőttként, munka és család mellett is át- vagy továbbképezzük magunkat. A felnőttek szakmai oktatása egy, a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeiben is elérhető oktatási forma.

  Ahogy a mondás is tartja, tanulni sohasem késő!

  Hogy miért is érdemes ezt választanod? A felnőttek oktatása nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosító rendszerben valósul meg, mint az előző években. A tanulni vágyók az első két – szakmajegyzékes – szakmájukat szakképző intézményeinkben ingyenesen szerezhetik meg. A képzések időtartama rövid, jellemzően egy, másfél, illetve két év. A foglalkozások beosztása változó, de általában csak heti 2-3, esetenként 4 napos délutáni-esti elfoglaltságot jelent. Lehetőség van a résztvevők egyéni élethelyzetének és időbeosztásának figyelembevételére. Ha mindez még nem lenne elég, a képzésre fordított idő tovább csökkenthető a hasonló munkakörben szerzett előzetes szakmai tudás beszámításával, távoktatási tananyagok segítségével, vagy akár a tanulót foglalkoztató vállalat, mint duális partner bevonásával, így még rövidebb idő alatt lehet újabb szakmát szerezni. Ez által lényegesen hatékonyabb, differenciáltabb lehet az oktatás. A jelentkezés nincs felső korhatárhoz kötve, a képzésbe való belépésre tanköteles kor felett bármilyen életkorban lehetőség van.

  Bőséges a kínálat, a szakmajegyzékben jelenleg 27 ágazatban több mint 170 szakma szerepel, és iskoláinkban már több mint 60 elérhető ezek közül, így te is megtalálhatod a neked tetszőt, a számodra hasznosat. Képzéseink egy évben kétszer, általában szeptemberben és februárban indulnak, megfelelő létszám függvényében. Technikumi szakmai oktatásba a bekapcsolódás feltétele az érettségi végzettség, szakképző iskolai szakmai oktatásban – felnőttképzési jogviszonyban – pedig azok tanulhatnak, akik legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

  A képzések során kiváló oktatóink lesznek segítségedre a megfelelő ismeretek elsajátításában, gyakorlatot pedig saját, jól felszerelt tanműhelyeinkben, tanszalonjainkban vagy épp tankonyháinkban szerezhetsz. A szakmai oktatás ágazati alapoktatásból és szakirányú oktatásból tevődik össze és szakmai vizsgával zárul. A vizsgát sikeresen teljesítő vizsgázók a képzés jellegének megfelelően vagy technikusi oklevelet vagy szakmai bizonyítványt szereznek, amely államilag elismert középfokú végzettséget és szakképzettséget tanúsít.

  A teljesség igénye nélkül, néhány lehetőség, amit iskoláink kínálnak: 1 év alatt elsajátítható például a festő, mázoló, tapétázó; a kőműves, az ács, a kárpitos vagy a bádogos szakma. Két év alatt válhatsz karosszérialakatossá, hegesztővé, logisztikai technikussá, villanyszerelővé, turisztikai technikussá, pékké, dekoratőrré, fodrásszá, divatszabóvá, de ugyanennyi idő szükséges a szoftverfejlesztő- és tesztelő, a gépgyártás-technológiai technikus, a magas- vagy mélyépítő technikus, a mechatronikai technikus vagy éppen a grafikus képzés elvégzéséhez is. Intenzitástól függően 1-1,5 év alatt lehet belőled cukrász, kereskedelmi értékesítő vagy szakács. Ilyen, és még sok más érdekes szakma közül válogathatsz!

  2023 júniusában felnőttek szakmai oktatásában a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolában végzett Hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő csoportunk
  Forrás: DSZC

  Az az elképzelés, mi szerint csak azokban a szakmákban lehet jól keresni, amelyekhez diploma szükséges, idejétmúlt. Ma már egy jó szakmával legalább olyan sikereket érhetsz el, mint egy diplomával! Debrecen és agglomerációjában a kis- és nagyberuházásoknak, a folyamatos fejlődésnek köszönhetően egyre több nyitott pozíció, számos munkalehetőség várja a jó szakmával bíró, nyitott, ambiciózus felnőtteket.

  Dreamy positive woman with satisfied expression, points with both index fingers upwards, thinks about new possibilities, shows blank space for your advertisement, stands indoor. Look, big discounts

   

  További lehetőségek a szakképzésben

  A szakmaváltó felnőttek mellett számos nappali képzési lehetőséggel várjuk a 25 év alatti fiatalokat is. Akik szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban, azoknak érdemes az okleves technikusképzések egyikét választaniuk, ahol a képzésbe beépített többlet ismeretanyag elsődlegesen a felsőfokú alapozó ismeretek elsajátítására irányul. Ezeket a képzéseket a Debreceni Egyetemmel együttműködésben valósítjuk meg és jelentős előnyt jelentenek számodra a felsőoktatási felvételin. Legalább jó (4) minősítésű szakmai vizsgaeredmény elérése esetén ugyanis pontszámítást kérhetsz a vizsgán kapott százalékos eredmény értéke alapján. Továbbtanulás esetén kreditpont elismeréssel lehetőséged van a felsőfokú tanulmányok időtartamának rövidítésére, az így felszabadult időt pedig akár képzési területed bővítésére vagy munkavállalásra is fordíthatod. Ha más felsőoktatási intézményben tanulnál tovább, akkor is kérelmezheted a megszerzett tudás elismerését, ilyenkor a beszámítás az adott intézmény eljárásrendje szerint történik. Okleveles technikus képzésben elérhető képzéseink: vegyész technikus, informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, turisztikai technikus, gépész technikus.

  A DSZC-nél a szakmai képzéseknek köszönhetően kortól függetlenül azok a felnőttek is megtalálhatják számításaikat, akik szeretnék továbbképezni magukat vagy egy új hobbira vágynak. Kínálatunkban megtalálhatóak a sminkes és szempillaépítő; a dajka; a műszeres analitikus vagy éppen a webfejlesztő képzések is.

  Ha még keresed az utad vagy szívesen változtatnál, tanulnál valami újat, bővítenéd már meglévő ismereteidet látogass el weboldalunkra és tájékozódj lehetőségeidről vagy keresd Ügyfélszolgálati Irodánkat, hogy minden kérdésedre választ kapj! Jelentkezz hozzánk, építsük együtt a jövőt! 

  ugyfelszolgalat@dszc.hu

  + 36 30 955 7802

  Forrás: HAON

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

  Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

  Diáknyelven szakképzésről – pályaorientációs programokon ismerkedhetnek hatodikos és hetedikes gyerekek a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeivel, képzési kínálatával és vállalati partnereivel. A DSZC és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közös nyári táborai 3 turnusban 75 gyerek számára biztosítottak lehetőséget betekinteni cégek és iskolák kulisszái mögé.

  2024. júl. 17.
  Beke Ivett
  Campus Fesztivál Nyereményjáték

  Campus Fesztivál Nyereményjáték

  Játssz velünk és zsebeld be az értékes nyeremények egyikét!

  2024. júl. 16.
  DSZC
  A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

  A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

  Az érettségi vagy a szakmai bizonyítvány megszerzése után a frissen végzett diákok egy része már tudja, hogy az egyetem vagy a munkaerőpiac felé veszi-e az irányt, de előfordul az is, hogy nem feltétlenül tudják még eldönteni, mi legyen a következő lépés az életükben. A Debreceni Szakképzési Centrum számos remek lehetőséget kínál az érettségivel rendelkező fiatalok, a szakmát szerezni vágyó vagy a magukat átképezni kívánó ifjú felnőttek számára is.

  2024. júl. 15.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum