Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 5.
DSZC

  Diákjaink ismét segítettek

  Debrecen és a DEMKI Nonprofit Kft. összefogásának köszönhetően megnyitotta kapuit a belváros ifjúsági közösségi tere, a BeugRoom, melynek munkálataiban a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola diákjai és oktatói is kivették a részüket.

  Diákjaink ismét segítettek

  A DEMKI Nonprofit Kft. és Debrecen önkormányzata 2019-ben példaértékű párbeszédbe kezdett a debreceni középiskolás fiatalok, a döntéshozók, intézményi tisztségviselők, pedagógusok között, amivel a Városi Diákönkormányzat működésének megszilárdítása és a kommunikáció kialakítása volt a fő cél. Így jöttek létre a Diák Fórum elnevezésű események, melyek azóta is folyamatosan zajlanak a városban, színteret biztosítva a diákok és a döntéshozók között folytatott párbeszédnek. A Diák Fórumoknak köszönhetően 2023-ban a diákönkormányzati képviselőkben fogalmazódott meg igény egy belvárosi ifjúsági közösségi tér kialakítására, mely eljutott egészen a városvezetőkig. Az egyéves folyamat során példaértékű összefogást láthattunk, melyben a Debreceni Tankerületi Központ, több civil és forprofit szervezet, oktatási intézmény és a Debreceni Szakképzési Centrum együttes munkájának gyümölcse a BeugRoom nevet viselő ifjúsági tér a Gambrinus-közben.

  – Egy rendkívül széleskörű összefogás eredményeként adhattuk át ezt a közösségi helyet – emelte ki Dr. Papp László, Debrecen polgármestere a BeugRoom ünnepélyes megnyitóján.  – Egyre nagyobb kérdőjel az, hogyan lehetne áthidalni a generációk közti szakadékot. Erre véleményem szerint a legjobb módszer a kommunikáció és a párbeszéd. Örülök, hogy a Városi Diákönkormányzat tagjai tárgyalóképes partnernek tekintik a város önkormányzatát, hiszen így előremutató kommunikációt folytathatunk azzal kapcsolatban, hogyan lehet a fiatalok számára élvezhetővé, inspirálóvá tenni Debrecent, ahol bátran elképzelhetik a jövőjüket. Ennek egy állomása a BeugRoom, ami egy olyan tere lehet a városnak, ahol a fiatalok mondják meg, mi történjen, milyen programok legyenek, én pedig azt kívánom, hogy az itt töltött idő minden percét élvezzék – összegezte.

  – A kialakítási munkálatokban a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola is részt vett: az intézmény 4 oktatója és 10 tanulója végzett falazási és festési feladatokat – mondta Sándorné Nagyváradi Nelli, a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettese. – Nagyon büszkék vagyunk a diákjainkra, hiszen nagy lelkesedéssel láttak neki a munkának, a végeredmény pedig magáért beszél. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok a tanműhelyen kívül is gyakorolhassák a szakmájuk, a BeugRoom pedig erre egy nagyszerű lehetőséget adott, mert a tanulók az oktatóikkal jól összeszokott csapatként dolgozhattak együtt. Elmondásuk szerint külön motivációt adott nekik, hogy egy fiataloknak szóló közösségi téren dolgozhattak, amit ők is látogathatnak a jövőben – fogalmazott.

  GALÉRIA

  Diákjaink ismét segítettek

  DSC_4305.jpg
  DSC_4359.jpg
  DSC_4235.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Magasabb szinten a közös munka

  Magasabb szinten a közös munka

  A Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Tankerületi Központ együttműködésének köszönhetően megújul a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola melléképülete. A felek a mai napon egyeztettek a projekt részleteiről.

  2024. jún. 6.
  DSZC
  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  Hosszú a lista: a versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és felkészítő oktatóit díjazta a DSZC

  A Debreceni Szakképzési Centrum tanulói a 2023/24-es tanévben is számos országos szakmai, tanulmányi és sportversenyen vettek részt és tértek haza kiemelkedő helyezésekkel. A díjátadó ünnepségen idén 87 tanulót és 59 felkészítő tanárt díjazott a Debreceni Szakképzési Centrum. A tanulók sikeréhez nagyban hozzájárult felkészítő oktatóink elhivatottsága, szaktudása, korszerű oktatási módszertana, ők is elismerést vehettek át.

  2024. jún. 6.
  Beke Ivett
  Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat

  Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum és az Országos Mentőszolgálat

  Újabb elemmel bővült azon partnerek listája, akikkel stratégiai együttműködésben dolgozik tovább a Debreceni Szakképzési Centrum. Az együttműködést az OMSZ Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Debreceni Mentőállomás helyi vállalkozók és a város segítségével felújított halljának átadásakor írták alá a felek.

  2024. jún. 4.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum