Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 16.
DSZC

  Együtt a fiatalok és Debrecen jövőjéért

  A Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum a tanulók beiskolázásának és karriertámogatásának fejlesztése érdekében erősítette meg együttműködését, melyről a felek sajtótájékoztatón számoltak be.

  Együtt a fiatalok és Debrecen jövőjéért

  – Egy igen fontos időszakban vagyunk most, hiszen február 21-e a középiskolai jelentkezés határideje – mondta Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója az eseményen. Hozzátette, rég várt pillanat volt a megállapodás megerősítése a szakképzési centrum és a tankerület között, hiszen mostantól még hatékonyabban szólíthatják meg a továbbtanulás előtt álló diákokat. – Teljes az egyetértés köztünk, hiszen a helyi gazdasági életet megfelelő szaktudással szeretnénk kiszolgálni. Fontos, hogy a diákok egy olyan lehetőséget lássanak maguk előtt, amivel az általuk elképzelt életüket megvalósíthatják. Ők határozzák meg a jövő gazdaságát, így a mi jövőnket is ők lendíthetik tovább, ezért a továbbiakban közösen olyan pályaorientációs rendezvényeket valósítunk majd meg, melyeken a diákoknak olyan információkat adhatunk, amelyek birtokában helyesen dönthetnek az iskolaválasztást illetően. De nem elég csupán a diákokat megszólítani, ott vannak a szülők és a pedagógusok is, akiknek szintén meg kell mutatnunk, mi rejlik az oktatásban és mik a helyi gazdasági igények, így ők is támogathatják, segíthetik a fiatalokat – összegezte.

  – Amikor vezető lettem, célul tűztem ki, hogy még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a társintézményekkel – mondta Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója. Kiemelte, ma minden harmadik debreceni iskolás, akár alap, közép vagy felsőfokról beszélünk. – Közel százezer debreceni létformája az oktatás, így akár azt is mondhatjuk, hogy Debrecen az iskolások és a pedagógusok fővárosa. A középiskolai képzés kiválasztása nagyon fontos, hiszen a diákok rövidesen a munkaerőpiacon találhatják magukat. Éppen ezért nekünk, mint alapfokú intézményeket, általános iskolákat fenntartó intézménynek elengedhetetlen, hogy a pályaorientációval foglalkozzunk. A mai beszélgetésünk főigazgató úrral és kancellár úrral engem is megerősített abban, hogy van közös feladatunk. A tankerület fenntartásában lévő általános iskolákban több, mint 1200 diák adta már be vagy adja be a napokban a jelentkezését. És bár a tankerület fenntartásában is van nyolc középfokú intézmény, én azt gondolom, hogy nem egymás ellen, hanem egymás mellett, Debrecen jövőjéért, a gazdaság alakulásáért dolgozunk a városvezetéssel összhangban. A debreceni gyermekek közös oktatása ügyében a szakképzési centrum és a tankerület együttműködésének megerősítése demonstrálja, hogy mennyire fontos számunkra a közös munka – fogalmazott.

  – Debrecen versenyképessége az összefogásban rejlik, és bár az oktatási intézmények fenntartói rendszere sokszínű, az összefogás ezen a területen is igen erőteljes – fogalmazott Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja. Hangsúlyozta, a gazdasági partnerek számára a szakképzési centrum képez szakembereket, de a diákok elsőként a tankerület általános iskoláiban szocializálódnak. – Hálásak vagyunk igazgató úrnak, hogy át tudtuk tekinteni az együttműködésünk legfontosabb pontjait. Kiemelt feladatunk a város ifjainak és pedagógusainak támogatása, a tudás kölcsönös megosztása és vezetői szinten a szoros együttműködés, hiszen a Debreceni Szakképzési Centrum és Debrecen számára a jövőképesség záloga a Debreceni Tankerületi Központtal való partnerség elmélyítése – mondta a kancellár.

  GALÉRIA

  DTK-DSZC együttműködés megerősítése

  DSC_0816.jpg
  DSC_0820.jpg
  DSC_0754.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

  20 éves jubileumát ünnepli a Manz Hungary Gépgyártó Kft.

  Sikeres az együttműködés a Debreceni Szakképzési Centrum és a Manz Hungary Gépgyártó Kft. között. Elindult a vállalat 20 éves jubileumát ünneplő programsorozat, ennek első állomása volt a csütörtöki közös sajtótájékoztató. Üzembejáráson pedig bemutatkoztak a képzésben résztvevő fiatalok a vállalat CNC-forgácsoló, festő, illetve lakatos-hegesztő területein.

  2024. ápr. 19.
  Beke Ivett
  A város fejlődéséért

  A város fejlődéséért

  A Debreceni Szakképzési Centrum kancellárjának munkásságát Pro Urbe díjjal ismerték el Debrecen város napján.

  2024. ápr. 12.
  DSZC
  Új rekordok születtek Debrecenben

  Új rekordok születtek Debrecenben

  Debrecen város napja alkalmából új étel született, mely a hungarikumnak választott debreceni párossal, sajttal, gomolyával és medvehagymával töltve a debreceni batyu nevet kapta. A magyar Függetlenségi Nyilatkozat 175 éves évfordulójának és a szabad királyi városi rang elnyerésének tiszteletére, ezen a napon 2180 db debreceni batyu várta a Kossuth térre látogatókat.

  2024. ápr. 12.
  Pénzes László


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum