Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 17.
DSZC
  • DSZC
  • Szakképzés
  • Szakképzésé a jövő!
  • Projekt

Elindult az "Ágazati képzőközpont kialakítása a Debreceni Szakképzési Centrumban" projekt

A Debreceni Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által meghirdetett GINOP-6.2.7-20 számú „Ágazati Képzőközpontok Infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára” elnevezésű pályázati felhívásra. A projekt keretében a DSZC 247,39 millió forint, 100% intenzitású, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatással Ágazati képzőközpontot hoz létre a specializált gép- és járműgyártás ágazat területén. A projekt részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltunk be.

Elindult az "Ágazati képzőközpont kialakítása a Debreceni Szakképzési Centrumban" projekt

Az eseményen Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja és Horváth-Zelei Attila, pályázati-projekt osztályvezető vett részt.

A szakképzés 4.0 stratégiát kiindulási pontként használva azt gondoljuk, hogy a szakképzés megújulási folyamatának vannak kulcsállomásai. A szakképzés 4.0 legfontosabb eleme az infrastruktúra megújulása, élhető és korszerű tanműhelyi környezet kialakítása, az oktatók továbbképzése és vonzó életpálya biztosítása a szakképzésben részt vevő diákok számára. A Debreceni Szakképzési Centrum számára nagyon fontos, hogy a diákok használható tudáshoz jussanak tanulmányaik alatt – kezdte beszédét Tirpák Zsolt.

Hozzátette, hogy ennek érdekében a gyerekek üzemi környezetben, duális vállalati partnernél ismerkedhetnek választott szakmájukkal. Az iskolában a közismereti tárgyakat tanulják, a vállalati partnerek pedig felvállalhatják akár a teljes szakmai oktatást, vagyis, nemcsak a gyakorlati ismeretek, hanem akár a szakmai elméleti anyag oktatását is. Mindehhez személyi és tárgyi feltételekre van szükség, amelyet a nagyvállalatok könnyen teljesítenek, viszont a kis- és középvállalatok a feltételek egy-egy szeletét tudják csupán biztosítani, de nekik is szükségük van a szakember-utánpótlásra.

Az ő érdekeiket, szakmai támogatásukat erősítve került megfogalmazásra az Ágazati képzőközpont. Ez egy olyan szakmai tér, egy olyan lehetőség, ahol a kis- és középvállalkozások összefognak, és együtt tudják teljesíteni a személyi- és tárgyi feltételeket. Amennyiben ehhez a szakképzési centrum is csatlakozik, egy igazán erős szakmai hátteret tud biztosítani az Ágazati képzőközpont számára – húzta alá Tirpák Zsolt.

Horváth-Zelei Attila pályázati-projekt osztályvezető úr a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum 247,39 millió forint Európai Uniós támogatással Ágazati képzőközpontot hozhat létre partnereivel együttműködésben a specializált gép- és járműgyártás ágazat területén.

Az Ágazati képzőközpont megalakításával célunk a duális képzés erősítése, a duális képzésben felmerülő adminisztrációs terhek racionalizálása, a kis- és középvállalkozások hajlandóságának növelése a DSZC-vel történő klaszter létrehozására, a szakképzett humánerőforrás biztosítása, a gyakorlati oktatáshoz szükséges, vonzó infrastruktúra biztosítása, illetve hosszútávon hozzájárulás a gazdasági növekedéshez – hangsúlyozta Horváth-Zelei Attila.

Mint mondta, a fejlesztés eredményeként a Debreceni Szakképzési Centrum Gáborjáni Szabó Kálmán utca 4. szám alatti telephelyének átalakítására kerül sor. Az infrastrukturális beruházás megvalósítása során négy tanműhely létrehozása valósul meg, amely a gépészeti alapozó, gépi forgácsoló műhely, gyártási folyamat szimulációs labor, mechanikai mérőlaborok megalkotását foglalja magába. Az ingatlanfejlesztési munkákon túl eszközfejlesztésre is sor kerül, ezzel teljessé téve a magas színvonalú szakmai oktatást. A beruházások mellett az Ágazati Képzőközpont tevékenységet támogató képzések is megvalósításra kerülnek.

 

Kapcsolódó sajtóanyagok:

Dehír | HAON

GALÉRIA

Elindult az Ágazati Képzőközpontok fejlesztése a Debreceni Szakképzési Centrumban projekt

DSC_0104 (1).jpg
DSC_0090.jpg
DSC_0114.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Fókuszban a jövő

Fókuszban a jövő

„JövőKép Expo - Képzés és Karrier a KKV Szektorban” kiállítás és konferencia néven karriertámogató rendezvényre várta a fiatalokat az EDC Debrecen, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum a Kölcsey Központban.

2024. ápr. 5.
Pénzes László
Idén szeptemberben már 200 diák tanul a BMW Group Gyár Debrecen Duális Szakképzési Programjában

Idén szeptemberben már 200 diák tanul a BMW Group Gyár Debrecen Duális Szakképzési Programjában

Szeptemberben kezdi meg tanulmányait a BMW Group Gyár Debrecen Duális Szakképzési Programjának újabb 100 fős évfolyama a debreceni BMW gyár lehető legkorszerűbb infrastruktúrával felszerelt, októberben átadott Képzési Központjában.

2024. márc. 27.
BMW Group Gyár Debrecen
Várjuk az érdeklődőket Az ipar napja Debrecenben rendezvényen!

Várjuk az érdeklődőket Az ipar napja Debrecenben rendezvényen!

Ügyfélszolgálati Irodánk munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt Az ipar napja Debrecenben rendezvényen! Nagyerdei Stadion - HALL 8:00-tól egészen 17:00-ig.

2024. márc. 27.
DSZC


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum