Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 13.
DSZC

  Elkezdődött a II. Debreceni Szakmafesztivál a Kossuth téren

  A Debreceni Szakképzési Centrum 2022-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre tavaszi pályaorientációs nagyrendezvényét, a Debreceni Szakmafesztivált. A rendezvény színes színpadi előadásokkal, valamint a DSZC intézményeinek és partnercégeinek bemutatkozásaival járul hozzá a szakképzés népszerűsítéséhez. A szervezők célja, hogy május 13-án, szombaton egy vidám családi nap keretében mutassák be a debreceni szakképzés széles és magasszintű képzési palettáját, valamint a benne rejlő szerteágazó karrierlehetőségeket.

  Elkezdődött a II. Debreceni Szakmafesztivál a Kossuth téren

  A rendezvény megnyitóján Dr. Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, Barabás Botond, a BMW Group Gyár Debrecen képzési vezetője, továbbá Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja köszöntötték a rendezvényre látogatókat.

  A II. Debreceni Szakmafesztiválon 18 vállalati szereplő és 17 oktatási intézmény, tehát összesen 35 kiállító várja az érdeklődőket. A standokon 11:00 és 20:00 között a különféle szakmákat próbálhatják ki a gyerekek, akikre számtalan játék, feladat, interaktív program, kísérletek és kézműveskedés vár. Természetesen idén is felvonultak a nagy kedvencek: a különféle robotok, a 3D nyomtatók és a szimulátorok. A nap során érdemes a standok mellett a színpad felé is tekinteni, hiszen a kiállítók vállalati előadásokkal, szakmabemutatókkal, továbbá szórakoztató – zenés és táncos – produkciókkal egyaránt készülnek.

  A II. Debreceni Szakmafesztiválon a szervező Debreceni Szakképzési Centrum kiemelt partnere a BMW Group Gyár Debrecen. A centrum és a vállalat több évre visszanyúló együttműködése és közös munkája számos mérföldkőhöz érkezett a 2023-as évben. Idén tavasszal sikeresen kiválasztották a DSZC azon 100 tanulóját, akik a szeptemberben megnyíló modern képzési központjukban kezdhetik meg duális szakképzési programjukat. Az együttműködés bővült egy új partneriskolával is, így a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, valamint a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum mellett már a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum tanulói is lehetőséget kapnak arra, hogy bekapcsolódjanak a BMW Group Gyár Debrecen szakképzési programjába. Az intézmény tanulói már a kiválasztási folyamaton is részt vettek, és többen sikeresen teljesítették azt. A BMW Group Gyár Debrecen a Debreceni Szakmafesztivál színpadi programjából is kiveszi a részét: a nap folyamán több alkalommal tartanak érdekfeszítő előadásokat, melyekből nemcsak a gyárépítés alakulását, de állás- és képzési lehetőségeiket is megismerhetik az érdeklődők, standjukhoz pedig elhoztak egy BMW iX elektromos autót is.

  A II. Debreceni Szakmafesztiválra a szervezők szeretettel várják azokat a családokat, akik általános iskolás gyermekük továbbtanulási lehetőségeiről szeretnének tájékozódni, hiszen ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek belekóstoljanak az egyes szakmák rejtelmeibe, kipróbálják őket és beszélgethessenek a diákokkal és oktatókkal. Várják azon látogatókat is, akik a Debreceni Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata iránt érdeklődnek, hiszen a centrum intézményei számos, ingyenesen elvégezhető képzést biztosítanak felnőttek számára is.

   

  A II. Debreceni Szakmafesztivál kiállítói:

  Alföldi Nyomda Zrt.; BMW Group Gyár Debrecen; BÜRKLE HUNGARY KFT.; Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma; Debreceni Egyetem Műszaki Kar; Debreceni Szakképzési Centrum; Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium; Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum; Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum; Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum; Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola; Debreceni SZC Irinyi János Technikum; Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola; Debreceni SZC Kreatív Technikum; Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum; Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum; Debreceni SZC Vegyipari Technikum; DeVizsga; Digitális Közösségi Alkotóműhely; DKV Debreceni Közlekedési Zrt.; Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; HAJDÚHÚS 2000 KFT.; HUNÉP Zrt.; ITK Holding Zrt., Inter Tan-Ker Zrt.; Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium; Manz Hungary Kft.; Neopac Hungary Kft.; OPUS TIGÁZ Zrt.; OPUS TITÁSZ Zrt.; Schaeffler; Teva Gyógyszergyár Zrt.; thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.; TRANSCOSMOS INFORMATION SYSTEMS; VÁMOSGÉP Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft.; Vitesco Technologies.

  GALÉRIA

  Elkezdődött a II. Debreceni Szakmafesztivál

  6.jpg
  10.jpg
  11.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Főszerepben az erő és a kitartás

  Főszerepben az erő és a kitartás

  Országosan is egyedülálló megmérettetésre hívta a „fitnesztermekben edződött” középiskolásokat a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum: vármegyei Crossfit versenynek adott otthont az intézmény tornaterme.

  2024. máj. 22.
  Pénzes László
  Amatőr Kiütő Bajnokság - A továbbjutás volt a tét

  Amatőr Kiütő Bajnokság - A továbbjutás volt a tét

  A Mozdulj, Debrecen! iskolaprogram szervezésében amatőr kiütő bajnokságot rendeztek a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégiumban közel 170 diák részvételével.

  2024. máj. 17.
  Pénzes László
  Tanítsunk Magyarországért Nyári táborok

  Tanítsunk Magyarországért Nyári táborok

  Nyári tábor a szakképzés jegyében – a lehetőségektől távol élő általános iskolások barangolhatnak majd Debrecen városában. A háromturnusos tábort a Debreceni Szakképzési Centrum és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közösen szervezi, a város és a DSZC gazdasági partnereinek támogatásával. Debrecen városa a diákok számára a közösségi közlekedés és szabadidős programok igénybevételét térítésmentesen biztosítja a tábor ideje alatt.

  2024. máj. 16.
  Beke Ivett


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum