Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2023. márc. 27.
Pénzes László

    Pályaorientációs nap a szomszédban

    Az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítás Nyelvű Általános Iskola pályaorientációs napot szervezett, melyen a Debreceni Szakképzési Centrum hét iskolája és céges partnereik is részt vettek.

    Pályaorientációs nap a szomszédban

    Az érdeklődő általános iskolás diákokat a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum 3D nyomtatóval, applikácóval vezérelt kisautókkal, DaNI robottal, Lego robottal és Electude bemutatóval várta, míg partnerük, az ITK Holding Zrt. a duális képzés nyújtotta lehetőségekről és a céges karrierutakról beszélt a fiataloknak.

    A Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mini esztergagépet, labirintuson átvezethető érintkezőt, Lego robotokat és hegesztő szimulátort is vitt magával.

    A Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum PLC-vel vezérelt kő-papír-olló játékkal, Tesla-tekercs fénykarddal és elektro-labirintussal érkezett az orientációs napra, de tankrobotok és micro:bit vezérelt kisautók kíséretében Alfa, a humanoid robot is az intézménnyel tartott az eseményre.

    A Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum tájékoztatta a fiatalokat a gazdálkodás és menedzsment, valamint a turizmus-vendéglátás ágazatban elérhető képzéseiről, míg két partnerük, az OTP Bank Nyrt. és az Erdőspuszta Club Hotel a karrierlehetőségeket mutatta be az érdeklődőknek.

    A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum mobil applikációval irányítható tankkal, Lego robotokkal, 3D nyomtatóval és hegesztő szimulátorral várta az ebesi diákokat, duális partnerük, a Schaeffler standjánál pedig az érdeklődők megismerkedhettek a mérőeszközökkel, az esztergagépen történő forgácsoló mozgásokkal, szerelési folyamatokkal. Emellett kézbe vehették a vállalat termékeit és a tanulók által legyártott forgácsolt alkatrészeket.

    A Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum az általuk oktatott szakmákban használatos eszközöket és tervezőprogramokat ismertette a tanulókkal, akik műszaki rajz készítésében is kipróbálhatták magukat.

    A Debreceni SZC Vegyipari Technikum látványos kémiai kísérletekkel hívta fel a figyelmet a vegyész szakma szépségeire, a jelenlévők a fekete kígyó, a tűzhányó vagy az ezüsttükörpróba megtekintése mellett megtapasztalhatták, hogyan is veselkedik egy nem-newtoni folyadék a gyakorlatban.

    GALÉRIA

    Ebesi Arany Pályaorientációs Nap

    IMG_3267.jpg
    IMG_3148.jpg
    IMG_3143.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    A város fejlődéséért

    A város fejlődéséért

    A Debreceni Szakképzési Centrum kancellárjának munkásságát Pro Urbe díjjal ismerték el Debrecen város napján.

    2024. ápr. 12.
    DSZC
    Új rekordok születtek Debrecenben

    Új rekordok születtek Debrecenben

    Debrecen város napja alkalmából új étel született, mely a hungarikumnak választott debreceni párossal, sajttal, gomolyával és medvehagymával töltve a debreceni batyu nevet kapta. A magyar Függetlenségi Nyilatkozat 175 éves évfordulójának és a szabad királyi városi rang elnyerésének tiszteletére, ezen a napon 2180 db debreceni batyu várta a Kossuth térre látogatókat.

    2024. ápr. 12.
    Pénzes László
    Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

    Kezdetét vette a Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

    Tavaly októberben 16 csapat részvételével került megrendezésre a DEMKI által szervezett Debrecen24 - "Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő előselejtezője, ahonnan 12 csapat jutott tovább a ténylegesen 24 órán át tartó április 11-ére szervezett versenyre.

    2024. ápr. 11.
    DSZC


    KIMIKK
    4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Debreceni Szakképzési Centrum

        4030 Debrecen, Fokos utca 12.

      • Telefon: 06-52/437-311

        E-mail: dszc@dszc.hu

        OM azonosító: 203033

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

        Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


      2024Debreceni Szakképzési Centrum