Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jún. 20.
dehir.hu

  Sport, kultúra, tanulmányok: ösztöndíjakat adtak át a debreceni közgyűlés ülésén

  Debrecen önkormányzata a kiemelkedő eredményeket elért sportolókat, középiskolásokat, illetve a kulturális élet területén alkotókat támogatja egy éven keresztül. A díjazottak között a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum 12. osztályos tanulója, Eigner Bendegúz.

  Sport, kultúra, tanulmányok: ösztöndíjakat adtak át a debreceni közgyűlés ülésén

  Idén először a debreceni közgyűlés ülésén adták át a Cívis Talentum ösztöndíjakat, a Kölcsey Ferenc-ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla-sportösztöndíjakat.

  A havi 50 ezer forintos Cívis Talentum ösztöndíj célja, hogy hozzájáruljon a nemzetközi versenyeken való sikeres szerepléshez. Az ösztöndíj olyan Debrecenben tanuló tehetséges középiskolás diáknak adományozható, aki iskolai tanulmányai mellett a humán, reál, idegen nyelvi, művészeti, informatikai területen, illetve szakképzés keretében nemzetközi tanulmányi versenyen vett részt, diáktársai számára is példamutató, kimagasló teljesítményt nyújt. Ezt idén Eigner Bendegúz, a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum 12. osztályos tanulója, Horváth Amadea, a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 11. osztályos diákja, Lesku Dóra, a Tóth Árpád Gimnázium 10. osztályos tanulója, Ráthonyi Levente Marcell, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 9. osztályos diákja és Vámosi Bendegúz Péter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 10. osztályos tanulója kapta meg.

  A Kölcsey Ferenc-ösztöndíj a kulturális élet területén alkotó természetes személynek vagy jogi személynek adományozható, abból a célból, hogy Debrecenről szóló, a helyi polgárok identitását, városhoz kötődését erősítő, értékes alkotások létrejöttét ösztönözze. Az idén Kónya Ábel és Grela Alexandra képzőművészek részesültek 2 és fél millió forintos Kölcsey ösztöndíjban. Pályázatuk Szabó Magda Abigéljéhez kapcsolódik, többek között illusztrációk készülnek majd a műhöz. 

  A Békessy Béla-sportösztöndíj célja, hogy elősegítse a nemzetközi versenyeken való sikeres szereplést. A sportösztöndíjat ezúttal Arany Attila hosszútávfutó, Balázs Panni karatés, Battai Sugár kardvívó, Bernáth Attila ökölvívó, Dobi Gergő triatlonista, Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó, Kozák Luca gátfutó, Osváth Richárd kerekesszékes vívó és Szilágyi Réka gerelyhajító kapta meg. Ez ez összeg idén havi 120 ezer forint fejenként.

  Papp László polgármester úgy fogalmazott, olyan fiatalokat díjaztak ma, akik teljesítményük révén viszik Debrecen jó hírét szerte a világban, akik szeretik ezt a várost és nem félnek a megmérettetéstől, melyekhez sok sikert kívánt nekik. A polgármester emellett köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és tanároknak, akik segítik a díjazott diákokat. 

  Forrás: dehir.hu

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

  Tanítsunk Magyarországért Nyári Táborok

  Diáknyelven szakképzésről – pályaorientációs programokon ismerkedhetnek hatodikos és hetedikes gyerekek a Debreceni Szakképzési Centrum intézményeivel, képzési kínálatával és vállalati partnereivel. A DSZC és a Tanítsunk Magyarországért Program szakmai szerve, a Tanítsunk Magyarországért Alapítvány közös nyári táborai 3 turnusban 75 gyerek számára biztosítottak lehetőséget betekinteni cégek és iskolák kulisszái mögé.

  2024. júl. 17.
  Beke Ivett
  Campus Fesztivál Nyereményjáték

  Campus Fesztivál Nyereményjáték

  Játssz velünk és zsebeld be az értékes nyeremények egyikét!

  2024. júl. 16.
  DSZC
  A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

  A Debreceni Szakképzési Centrum piacképes szakmákat kínál minden korosztály számára

  Az érettségi vagy a szakmai bizonyítvány megszerzése után a frissen végzett diákok egy része már tudja, hogy az egyetem vagy a munkaerőpiac felé veszi-e az irányt, de előfordul az is, hogy nem feltétlenül tudják még eldönteni, mi legyen a következő lépés az életükben. A Debreceni Szakképzési Centrum számos remek lehetőséget kínál az érettségivel rendelkező fiatalok, a szakmát szerezni vágyó vagy a magukat átképezni kívánó ifjú felnőttek számára is.

  2024. júl. 15.
  DSZC


  KIMIKK
  4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.I.K. Hofmann Personal Kft. INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Debreceni Szakképzési Centrum

    4030 Debrecen, Fokos utca 12.

   • Telefon: 06-52/437-311

    E-mail: dszc@dszc.hu

    OM azonosító: 203033

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

    Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


   2024Debreceni Szakképzési Centrum