Ugrás a fő tartalomra

4030 Debrecen, Fokos utca 12.


06-52/437-311

Széchenyi 2020

Hírek


2022. máj. 11.
Szőgyényi Adrienn
  • Szakképzés
  • DSZC
  • DSZC iskolái
  • duális képzés

Szakmafesztivált rendez a Debreceni Szakképzési Centrum

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Debreceni Szakképzési Centrum tavaszi nagyrendezvényét, az I. Debreceni Szakmafesztivált május 14-én, szombaton 11 órai kezdettel Debrecen főterén. A fesztivál színes színpadi programokkal, valamint intézményeink és partnercégeink bemutatkozásával járul hozzá a szakképzés népszerűsítéséhez. Egy vidám családi napra hívjuk az érdeklődőket, mely egy nagyszabású zárókoncerttel írja be magát Debrecen tavaszi programfüzetébe. A rendezvény részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltunk be partnervállalatunk, a Vitesco Technologies debreceni gyárában.

Szakmafesztivált rendez a Debreceni Szakképzési Centrum

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere arról beszélt, hogy a város fejlődésének szempontjából kulcskérdésnek számít, hogy milyen hatékonyan tudjuk bemutatni a szakképzést a fiatalok és szüleik számára. – A Debrecenbe települő cégeknek 30%-ban felsőfokú képzettséggel, míg 70%-ban magasan kvalifikált, szakképzettséggel rendelkező munkaerőre van szükségük. Őket a Debreceni Szakképzési Centrum tudja biztosítani a vállalatok számára. Mégis hogyan lehet megszólítani a diákokat, a szülőket, annak érdekében, hogy minél több tehetséges gyermek iratkozzon be a szakképzési centrum intézményeibe? A legjobb hívószó az új munkahelyek megteremtése, hiszen látják azt, hogy amikor végeznek egy adott intézményben, akkor 21. századi, jó fizetéssel rendelkező munkahelyen tudnak majd elhelyezkedni – mutatott rá az alpolgármester. Hozzátette, kiemelten fontos továbbá az iskolák infrastrukturális fejlesztése, illetve a duális szakképzés kialakítása, ami „win-win” szituációt jelent a cégek és a centrum intézményei számára is. Ezen túl lényeges az is, hogy olyan rendezvények, jöjjenek létre, mint a Debreceni Szakmafesztivál, ami egyedülálló, unikális programnak ígérkezik.

– Arra biztatom a debreceni családokat, diákokat, hogy látogassanak el szombaton a rendezvényre és a standokat felkeresve próbálják ki azokat a lehetőségeket, amelyeket a szakképzési centrum és a cégek kínálnak számukra – zárta gondolatait Dr. Barcsa Lajos.

– Három évvel ezelőtt írtuk alá stratégiai megállapodásunk a DSZC-vel, azóta rendkívül szoros az együttműködésünk, mely kiterjed a szakmai gyakorlati lehetőségekre, duális képzésekre és a pályaorientáció a rendezvényekre. Közös célunk, hogy a diákok olyan versenyképes szakmai tudást és készségeket sajátítsanak el, mellyel később sikeresen tudnak majd high-tech gyárunkban elhelyezkedni – fogalmazott Lukas Juranek, a Vitesco Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy az I. Debreceni Szakmafesztivál abban különbözik a hagyományos pályaorientációs rendezvényektől, hogy a DSZC egy családi napon, céges partnereivel közösen mutatja be a jövő szakképzését. Mint mondta, a látogatók megtudhatják, hogy a különböző iskolák mely vállalatokkal működnek együtt a mindennapokban.

– A partnerekkel közösen szeretnénk megmutatni, hogy milyen jövő áll egy fiatal előtt, ha a debreceni szakképzést választja. A kiállítók egy teljes életpályát vázolnak fel az érdeklődők előtt, akik nemcsak egy középiskolát ismerhetnek meg, de azt is megtudhatják, hogy ha szakmát szereznek, a Debreceni Egyetem és a városban található vállalatok milyen lehetőségeket, karrierutat kínálnak számukra – hangsúlyozta a főigazgató. Szilágyi Sándor arról is beszélt, hogy nemcsak az általános iskolásokat várják a rendezvényre, hanem a most érettségizőket is, akiket szintén vonzó lehetőségekkel vár a szakképzés. Hozzátette, olyan világszínvonalú cégekkel van kapcsolatban a DSZC, mint a Vitesco Technologies, a gyerekek ezáltal a leginnovatívabb technológiákkal ismerkedhetnek meg duális képzésük során.

Az I. Debreceni Szakmafesztivál május 14-én (szombaton) 11:00 és 20:00 között várja az érdeklődőket Debrecenben, a Kossuth téren.

A Debreceni Szakképzési Centrum standján túl találkozhatnak az érdeklődők 11 intézményünk, valamint a Digitális Közösségi Alkotóműhely kiállítóival, továbbá 22 partnercégünk is színes programokkal képviselteti magát a szakmafesztiválon. A legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és csillámtetoválással várjuk, míg a nagyobbak megismerhetik az általunk kínált szakmák szépségeit. A rendezvényen ott lesznek LEGO robotjaink (humanoid robot, robotsárkány, robotautó, tankrobot), látványos kémiai kísérletekkel készülünk, ki lehet próbálni a hegesztő szimulátorokat, sőt, a 3D nyomtatók segítségével még különleges ajándéktárgyakat is készíthetnek a fiatalok. Céges partnereink amellett, hogy a duális képzési programjukról és karrierlehetőségeikről adnak tájékoztatást, különböző szimulátorokat is magukkal hoznak a rendezvényre. Színpadi programokból sem lesz hiány: tehetséges tanulóink énekes-táncos produkciókkal (néptánc, street-dance bemutató) készülnek, mesés sminkeket és hajkölteményeket varázsolnak az érdeklődők elé. A rendezvényen fellép a Fractura Zenekar, és 19 órától a Soulwave zenekar koncertje zárja az I. Debreceni Szakmafesztivált.

GALÉRIA

I. Debreceni Szakmafesztivált beharangozó sajtótájékoztató

pic-2.jpg
pic-3.jpg
pic-1.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Jön az I. Debreceni Szakmafesztivál!

Jön az I. Debreceni Szakmafesztivál!

A Debreceni Szakképzési Centrum hagyományteremtő szándékkal, első ízben szervezi meg tavaszi nagyrendezvényét, az I. Debreceni Szakmafesztivált.

2022. ápr. 27.
DSZC
Idén szeptemberben már 200 diák tanul a BMW Group Gyár Debrecen Duális Szakképzési Programjában

Idén szeptemberben már 200 diák tanul a BMW Group Gyár Debrecen Duális Szakképzési Programjában

Szeptemberben kezdi meg tanulmányait a BMW Group Gyár Debrecen Duális Szakképzési Programjának újabb 100 fős évfolyama a debreceni BMW gyár lehető legkorszerűbb infrastruktúrával felszerelt, októberben átadott Képzési Központjában.

2024. márc. 27.
BMW Group Gyár Debrecen
Várjuk az érdeklődőket Az ipar napja Debrecenben rendezvényen!

Várjuk az érdeklődőket Az ipar napja Debrecenben rendezvényen!

Ügyfélszolgálati Irodánk munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt Az ipar napja Debrecenben rendezvényen! Nagyerdei Stadion - HALL 8:00-tól egészen 17:00-ig.

2024. márc. 27.
DSZC


KIMIKK
4IG Nyrt.Alföldi Nyomda Zrt.ALFÖLDI TEJAquaticum Hotel**** - Natura ÉtteremArchline.XPBAUVIV Kft. BDR MédiaBest FMBMWBTBumet Hungary Kft.Bürkle Hungary Kft.Cívis Ház. Zrt.Daniella Kereskedelmi Kft.DEAC-Debreceni Egyetem Atlétikai ClubDebrecen AirportDebrecen BSC KerekasztalDebreceni Campus NP. KH. KFT.Debreceni EgyetemDebreceni Ifjusági HázDéri MúzeumDeufol Hungary Kft. Diehl Aviation Hungary DKV Zrt.dm Kft. Dryvit ProfiDVSC KézilabdaDVSC Labdarugó AkadémiaEDC DebrecenEPAMEurópaRádióFace Media ReklámügynökségFesto Hungary Kft.FISS AutomatikaFLOWSERVEFM90 CampusFőnix Rendezvényszervező Kft.HAJDU Autotechnika Zrt.Hajdú OnlineHajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és IparkamaraHajdú-Bihar Megyei KormányhivatalHajdú-bihari NaplóHajdú-Coop Zrt.Hajdúhús 2000 Kft.HedgeHair Kft.HonlapsikerHotel lyciumHUNÉP Zrt.INTER TAN-KER Kft.Karsol Kft.KeviépKrones Hungary Kft.Manz Gépgyártó Hungary Kft.MÁV Zrt Pályavasúti Területi Igazgatóság Debrecen MédiacentrumMédiaworks HungaryMetál-Sheet Kft.MOL MagyarországMVÁ Magyar Vasúti Áruszállító Kft.National Instruments Hungary Kft.Neopac Hungary Kft.NKHOerlikonOHOpus TigázOpus TitászPapik Fémmegmunkáló Üzem Kft.Paulik Fafeldolgozó Kft.Rádió1Richter Gedeon Nyrt.Schaeffler MagyarországSemcorpSENSIRIONSMC Hungary Kft.SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. Szib-Ép Kft.Takarék csoportTakarékbank Zrt.Teva Hungarythyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.Trans-Spedtranscosmos Kft.TRENKWALDER OUTSOURCING & HR SERVICESVámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft. HungaryVisdyn Szolgáltató Kft.Vitesco Technologies Hungary Kft.WELDING 2000 Hegesztéstechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Debreceni Szakképzési Centrum

      4030 Debrecen, Fokos utca 12.

    • Telefon: 06-52/437-311

      E-mail: dszc@dszc.hu

      OM azonosító: 203033

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/008111

      Felnőttképző engedélyszáma:: E/2020/000310


    2024Debreceni Szakképzési Centrum